Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Landsbro 2013 Stina Blackstenius
Foto: Filip Oskarsson

Flera nomineringar till fotbollsgalor

Fyra LFC-spelare samt en ledare har blivit nominerade till den svenska respektive den danska fotbollsgalan. Det Àr sÄledes stor chans till ett antal priser till Linköpings FC.

Tills den svenska fotbollsgalan Àr LFC nominerade i tre kategorier. Jessica Samuelsson Àr nominerad i bÄde Ärets försvarare och Ärets genombrott. VÀrt att notera Àr att förre LFC-spelaren Nilla Fischer ocksÄ har Àrats med en nominering i kategorin Ärets försvarare. Stina Blackstenius Àr precis som Jessica nominerad till priset Ärets genombrott. Dessutom Àr Martin Sjögren nominerad till utmÀrkelsen Ärets trÀnare. Den svenska fotbollsgalan hÄlls pÄ den 11:e november.

Den 11:e november hĂ„lls ocksĂ„ Dansk Fodbold Award 2013, den danska motsvarigheten till Fotbollsgalan. HĂ€r belönas de spelare som gjort bĂ€sta prestationerna under det gĂ„ngna Ă„ret. Bland de fyra nominerade i kategorin Årets kvinnliga fotbollsspelare Ă„terfinns LFCs tvĂ„ ”superdanskor”, anfallaren Pernille M. Harder och mittfĂ€ltaren Mariann Gajhede Knudsen. I motiveringarna till respektive nominering heter det bland annat:

”Mariann Gajhede Knudsen Ă€r en gudabenĂ„dad fighter. En spelare för vilken orden ’att ge upp’ inte existerar. Att hon samtidigt Ă€r begĂ„vad med en förnĂ€mlig bollteknik och en strĂ„lande blick för finesserna i spelet gör henne till den perfekta mittfĂ€ltsmotorn, som alla har anvĂ€ndning för.”

Mariann lÄg bakom mycket i det danska spelet i sommarens EM och blev delad bÀsta mÄlskytt för nationen med sina tvÄ snygga mÄl, ett mot Sverige och ett mot Norge.

Om Pernille skriver juryn: ”Pernille Harder Ă€r en elegant teknikspelare och hennes fullĂ€ndade balans, hĂ€rliga vĂ€ndningar och sublima driv med bollen fĂ„r varje fotbollsĂ€lskare att slicka sig om munnen.” Vidare heter det att ”Pernille Harder har gjort en storartad sĂ€song, dĂ€r hon bĂ„de har serverat lagkamraterna geniala passningar och sjĂ€lv tagit ansvar för att avsluta anfallen.”

De tvÄ andra kandidaterna till utmÀrkelsen Àr veteranen, mittfÀltaren Katrine S. Pedersen och forwardsÀsset Mia Brogaard.

Linköpings FC gratulerar samtliga spelare och ledare till nomineringarna och hoppas pÄ framgÄng och stor uppmÀrksamhet under de tvÄ galorna som Àger rum den 11 november!

2013-10-29 08:39

Skrivet av: Webbredaktionen