Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Katie Fraine
Foto: Damfotboll.com

Katie Fraine klar för LFC

Linköpings FC kan idag presentera en viktig pusselbit till nästa års lagbygge. Den amerikanska målvakten Katie Fraine ansluter till Linköping och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015.

– I Katie har vi hittat en målvakt som har gjort två väldigt starka säsonger i Mallbacken. Hennes främsta styrkor ligger i hennes spel i luften och hennes starka karaktär. Målvaktspositionen är en väldigt viktig del i pusslet med att skapa ett framgångsrikt lag, och med värvningen av Katie känner jag mig väldigt nöjd och ser fram emot att få jobba med att utveckla henne och laget vidare, säger Martin Sjögren.

Katie kommer närmast från spel i Mallbacken, en klubb som hon representerade under två säsonger. Hon har tidigare representerat Atlanta Beat samt University of Florida. På meritlistan återfinns bland annat utmärkelsen som Söderettans bästa målvakt 2011.

– Jag ser fram emot att ansluta till Linköping inför nästkommande säsong. När jag funderade över mina alternativ kom jag fram till att LFC var den klubb som ger mig bäst förutsättningar att fortsätta utvecklas som spelare. Med några av de bästa tränarna, spelarna och faciliteterna i ligan ser jag fram emot att vara med på resan som LFC startade förra säsongen och jag hoppas att jag kan hjälpa laget att nå så långt som möjligt, säger Katie.

Katie ansluter till Linköping i början av januari.

2013-11-22 15:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson