Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

LFC Äker pÄ lÀger i Thailand

Linköpings Fotboll Club Äker till Thailand pÄ trÀningslÀger 20-29 januari. Laget Àr inbjudet för att spela match mot det ThailÀndska damlandslaget lördag 25 januari.

- En hÀrlig möjlighet för vÄrt lag att komma ihop sig ordentligt inför sÀsongen, trÀna och spela bra i ett bra klimat och samtidigt sprida lite av damfotbollens varumÀrke i Thailand, sÀger klubbdirektören Anders MÀki.

Förutom ett hÄrt trÀningslÀger och den inofficiella landskampen kommer LFC att hÄlla i en fotbollsdag för thailÀndska ungdomar dagen efter matchen.

- Det Àr tack vare kontakter hos SAAB i Linköping tillsammans med det det thailÀndska flygvapnet som möjliggjort den hÀr matchen och ungdomsdagen, vilket vi givetvis Àr mycket tacksamma för. Detta gör ocksÄ att kostnaden för klubben inte blir mer Àn ett normalt trÀningslÀger, sÀger Anders.

- FrÄn Saabs hÄll Àr vi glada att vÄra goda kontakter med Royal Thai Air Force har lett fram till att den hÀr matchen mot Thailands damlandslag kan spelas. De kulturella relationerna mellan Sverige och Thailand Àr mycket goda, och hÀr ser vi ett sÀtt att bidra till att bygga de sportsliga relationerna ocksÄ, sÀger Kaj Rosander, marknadsansvarig för Gripen pÄ Saabs kontor i Bangkok.

Det thailÀndska damlandslaget vann asiatiska mÀsterskapen 1983 efter finalseger mot Indien och blev fyra 1986 efter förlust mot Japan i bronsmatchen, men har sedan dess inte funnits med i toppen. Man Äkte senast ut i gruppspelet 2010 efter förluster mot Japan 0-4 och Nordkorea 0-3.

- Det blir nog en bra match, Thailand har ganska stor chans att kvala in till VM i Canada som ett av fem asiatiska lag. Samtidigt Àr det förstÄs viktigt med ett bra lÀger och bra trÀning inför Svenska Cupen och Damallsvenskan som börjar i mars och april, avslutar Anders MÀki.

Thailands damlandslag har nu kvalificerat sig för de asiatiska mÀsterskapen 2014 som spelas i Vietnam. DÀr har man chans att kvalificera sig för VM i Kanada 2015. De fem bÀsta lÀnderna av Ätta gÄr till VM och Thailand kommer med stor sannolikhet att fÄ spela en avgörande match om den femte platsen dÄ Sydkorea och Kina i samma grupp bedöms som för svÄra. Konkurrenter om den sista VM-platsen kommer att bli hemmanationen Vietnam, Jordanien och Myanmar. Thailand har tidigare inte deltagit i nÄgot VM-slutspel.

2013-12-19 09:01

Skrivet av: Webbredaktionen