Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

Damallsvenskan lyfter spelare i sociala medier

Damallsvenskan storsatsar pĂ„ att lyfta fram sina spelarprofiler – och tar hjĂ€lp av sociala medier och sina följare.

Inför hösten görs en satsning i sociala medier för att lyfta spelarprofiler i Damallsvenskan. Bakom satsningen stÄr intresseorganisationen Elitfotboll Dam (EFD) som representerar de tvÄ högsta ligorna inom damfotboll i Sverige, Damallsvenskan och Elitettan.

Fem utvalda spelare frÄn Damallsvenskan kommer att lyftas fram i korta presentationsfilmer och filmklipp avsedda för sociala medier, sÄsom Facebook, Instagram, Twitter och Youtube. Alla klipp och intervjuer kommer att spridas med hashtaggen #damstars.

Vilka spelare det blir bestÀmmer EFD:s följare i sociala medier samt klubbarna i Damallsvenskan.

”Damallsvenskan Ă€r sevĂ€rd och damfotbollens högsta serie förtjĂ€nar bĂ„de mer publik och mer uppmĂ€rksamhet. Vi har tillsammans med föreningarna mĂ„nga följare pĂ„ bland annat Instagram och Twitter men vi kan bli större och nĂ„ ut till fler. Vi vet ocksĂ„ att mĂ„nga av spelarna Ă€r aktiva pĂ„ sociala medier. DĂ€rför kĂ€nns det helt rĂ€tt att satsa extra pĂ„ den kanalen”, förklarar Anna Nilsson, t f generalsekreterare i EFD.

Förutom sociala medier kommer kampanjen Àven att spridas via mer traditionell PR, sÄsom pressbearbetning.

EFD samarbetar i kampanjen med Kraftfull Kommunikation AB, vars vd Thomas Björn var mediaansvarig för damlandslaget i fotboll EM-Ă„ret 2013, samt Anna Beijer pĂ„ LaBeijer – den senare specialist pĂ„ sociala medier med erfarenhet av internationella kampanjer.

Följ #damstars pÄ @damallsvenskan (Instagram) och @_Damallsv (Twitter).

2014-06-16 14:00

Skrivet av: