Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-Eskilstuna
Foto: Ulf Ingvarsson

Finalavancemang efter straffrysare

Efter torsdagens seger mot amerikanska Roanoke var det dags för semifinal mot Eskilstuna United. LFC stod för en väldigt bra prestation och besegrade Eskilstuna efter en rafflande straffsparksläggning. I dag väntar final mot Bele-Barkarby.

Linköping öppnade matchen mot Eskilstuna på ett bra sätt och förde spelet mot ett väldigt bra Eskilstuna. Det var dock motståndarna som gjorde första målet efter att domaren valde att utdöma straff. Matilda Plan klev fram och placerade in bollen bakom Linköpingsmålvakt Jessica Lenström.

Men LFC lät sig inte knäckas av det tveksamma domslutet och baklängesmålet. Istället fortsatte man att trycka på framåt och skapade ett antal bra målchanser mot ett Eskilstuna som verkade något chockade över LFC-tjejernas framfart.

Efter det hårda arbetet i offensiven fick Linköping tillslut utdelning. Linköping tilldömdes straffspark efter att Emma Åstrand blivit fälld i straffområdet. LFC:s skyttedrottning i turneringen Emilia Larsson klev fram och satte straffen distinkt via ribban.

I den andra halvleken var det LFC som gick framåt och jagade ett ledningsmål. Närmast kom Emma Åstrand som kom fri mot Eskilstunas målvakt men inte lyckades förvalta sitt läge. Det blev en mållös andra halvlek vilket medförde att matchen fick avgöras på straffar.

Där vann Linköpings FC med totalt 4-3 där Jessica Lennström blev stor matchvinnare med sin avgörande räddning.

Därmed spelar LFC final idag mot Bele-Barkarby.

2014-07-19 11:10

Skrivet av: Gustaf Pettersson