Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-Zvezda Champions League 2014
Foto: Filip Oskarsson

Vi Àr enormt tacksamma

Lokal-TV-kanalen 24Corren har idag gjort ett nyhetsinslag om 500-klubben. LFC:s Anders MÀki Àr inte nöjd med inslaget.

24Corren har idag publicerat ett nyhetsinslag om LFC:s 500-klubb. I inslaget kÀnner LFC:s klubbdirektör Anders MÀki att fel bild av klubbens instÀllning framstÀlls.

- Det var ett lĂ„ngt telefonsamtal dĂ€r jag avböjde att deltaga i en telefonintervju. ÄndĂ„ har kanalen valt att klippa ihop ett inslag, sĂ€ger Anders.

- Samtalet var sÄ pass lÄngt pÄ en litet knagglig telefonledning frÄn Perm och de hade kunna vÀlja att vinkla det pÄ annat sÀtt.

- Vi i LFC Àr enormt tacksamma för initiativet till 500-klubben och Àn mer tacksamma för alla linköpingsbor och Àven lÄngvÀga supportrar som valt att stötta klubben. Tack vare deras insats har vi nu chans att fÄ resan att gÄ ihop och inte lÄta den pÄverka det ekonomiska utfallet för sÀsongen alltför negativt, fortsÀtter han.

Men hur kunde det gÄ sÄ fel, du sade vÀl de hÀr sakerna i alla fall?

- Javisst, men det var nÀr jag nÀmnde att det sportsliga inför matchen kommit i skymundan för insamlingen och att det trots allt fortfarande Àr idrott och inte liv och död det handlar om. Vilket det gör gÀllande Ebola-viruset.

Anders förstÄr att mÄnga som bidragit i insamlingen kan kÀnna otacksamhet om man hör nyhetsinslaget.

- Ja, men jag uttryckte 3-4 ggr hur tacksamma vi Àr för alla som stÀller upp och att det som sagt gör att vi kan fÄ ihop det hÀr Äret, Àven om vi inte kan sÀga det Ànnu. Ekonomin Àr anstrÀngd.

- Det kan vÀl bli sÄ nÀr man vÀljer den hÀr vinkeln och klipper ned 7-8 minuters samtal till 45 sekunder. Jag fÄr vara mer noggrann nÀr jag pratar med journalister och fÄr inse att de kan spela in samtalet trots att de inte fÄtt samtycke, sÀger han frÄn hotellet i Perm.

Avslutningsvis?

- SÄ vill jag Àn en gÄng uttrycka min och klubbens tacksamhet till de som bidragit. Det kan rÀdda det hÀr Àventyret frÄn att gÄ back och inte pÄverka LFC:s framtid nÀr vi satsar mot 2015. Och sÄ hoppas vi att vi kan göra vÄrt jobb i morgon och gÄ vidare till kvartsfinal, avslutar Anders MÀki.

2014-11-12 20:33

Skrivet av: Gustaf Pettersson