Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-Zvezda Champions League 2014
Foto: Filip Oskarsson

Tekniska verken utvecklar samarbetet

Tekniska verken utvecklar samarbetet med LFC och bidrar till höstens Europaspel. Det ger dÀrmed klubben goda förutsÀttningar inför 2015.

LFC har haft en fantastisk höst i Champions League och slagit ut bÄde de brittiska och ryska mÀstarinnorna. Laget Àr nu klart för kvartsfinal i Champions League.

– Det Ă€r nĂ„got som hela laget kĂ€mpat oerhört hĂ„rt för, sĂ€ger Anders MĂ€ki, klubbdirektör för LFC, och fortsĂ€tter:

– FramgĂ„ngarna har samtidigt ett pris, det Ă€r höga kostnader i samband med europaresorna och sĂ€rskilt dĂ„ till Perm i Uralbergen, senaste motstĂ„ndarna Zvezdas hemort. Tack vare det nya samarbetet med Tekniska verken och supportrarnas 500-klubb Ă€r vi nu en bra bit pĂ„ vĂ€g. Vi hoppas sĂ„klart ocksĂ„ att fler företag hakar pĂ„ sĂ„ att vi kan utmana Ă€nda fram till finalen som spelas i Berlin i maj 2015.

– Vi glĂ€ds tillsammans med laget och hela Linköping över framgĂ„ngarna, sĂ€ger Anders Jonsson, vd för Tekniska verken. I Linköping har vi en nĂ€rmast unik balans mellan dam- och herrlag pĂ„ högsta internationella nivĂ„, vilket vi Ă€r glada över att kunna bidra till.


Kvartsfinaler mot danska Bröndby nÀsta anhalt

– Samarbetet mellan LFC och Tekniska verken gynnar bĂ„da parter, fortsĂ€tter Anders Jonsson pĂ„ Tekniska verken. Laget fĂ„r en grundplĂ„t pĂ„ 100 000 kr som ska anvĂ€ndas till att tĂ€cka en del av kostnaderna för spelet i Champions League. Vi för vĂ„r del fĂ„r möjlighet att dra nytta av laget vid events av olika slag och i vĂ„r marknadsföring.

Kvartsfinalerna kommer att spelas mot danska Bröndby i mars nÀsta Är. Vid en seger blir motstÄndaren i semifinalen antingen tyska Frankfurt eller brittiska Bristol Academy.

– Kvartsfinalerna kommer att bli nagelbitare av rang som engagerar hela Linköping, förutspĂ„r Anders Jonsson. För oss Ă€r det ett utmĂ€rkt tillfĂ€lle att synas och höras med vĂ„ra budskap. Vi har en lĂ„ngsiktig vision om att skapa vĂ€rldens mest resurseffektiva region. Det kan vi inte uppnĂ„ sjĂ€lva, tillsammans kan vi dĂ€remot skapa en förĂ€ndring. DĂ€rför stöttar vi bĂ„de smĂ„ föreningar och som i det hĂ€r fallet, vĂ„ra största stjĂ€rnor.

– Vi Ă€r jĂ€tteglada över samarbetet med Tekniska verken. För oss innebĂ€r det att vi fĂ„r hjĂ€lp att klara av den hĂ€r sĂ€songen och kan satsa vidare mot nya framgĂ„ngar i vĂ„rens fortsatta Champions League-spel, sĂ€ger lagkaptenen Charlotte Rohlin, som just nu befinner sig i USA för spel med det svenska damlandslaget.


Kvartsfinalerna mot Bröndby spelas pÄ Linköping Arena 21 eller 22 mars och returen i Danmark en vecka senare.2014-11-25 07:55

Skrivet av: Webbredaktionen