Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
UWCL Champions League LFC-Liverpool 2014
Foto: Filip Oskarsson

500-klubben stÀngd!

Nu har 500-klubben stÀngt. Vi tackar alla som stöttat LFC mot den lÄnga och dyrbara resan till Uralbergen för tvÄ veckor sedan.

500-klubben, inititativet frÄn tvÄ av LFC:s supportrar, inbringade inte mindre Àn 73 000 kronor till klubbkassan, pengar som oavkortat gÄr till den dyra resan laget gjorde till Perm i Uralbergen 10-14 november.

- Vi tackar som allra ödmjukast alla som bidragit till LFC i 500-klubben, sÀger klubbdirektören Anders MÀki.

Resan blev ju ocksÄ lyckosam trots förlust i matchen. I kraft av den stora hemmasegern avancerade ju LFC till kvartsfinal i Champions League, dÀr man fÄr en betydligt kortare resa nÀsta gÄng. Det Àr danska Bröndby, 20 min utanför Köpenhamn som stÄr för motstÄndet.

- Nytt kalenderÄr betyder ocksÄ nytt budgetÄr och 500-klubben bidrager definitivt till att vi hoppas klara 2014 pÄ ett bra sÀtt, sÀger Anders som ÀndÄ inte kan utesluta ett underskott i finanserna.

- Nej, prognosen Àr inte klar, men det Àr ju inte bara resorna som tÀrt pÄ klubbens ekonomi detta Är. MarknadsintÀkterna blir totalt sett litet under budget samt att vi var tvungen att förstÀrka spelartruppen i somras med ett par spelare. Inte minst numerÀrt var det viktigt att inte ha för liten trupp, vi fick ju inte reda pÄ att vi skulle spela Champions League förrÀn sent i juni.

Under vÄrsÀsongen var bland andra Charlotte Rohlin, Magdalena Ericsson och Pernille Harder borta med skador under ganska lÄng tid. DÀrtill saknades ju bÄde Renée Slegers och Jessica Samuelsson nÀstan hela hösten samt att Linda SÀllström kom igÄng sent efter sin lÄnga skada.

Med facit i hand var det rÀtt viktigt att klubben förstÀrkte med Claudia Neto, Janni Arndt och Jessica Silva under hösten samt att Hilde Gunn Olsen ersatte Lina Ringshamre som mÄlvakt.

- Jag tror att det var viktigt för laget att ha en liten bredare trupp dÄ laget verkligen mÄste prestera pÄ toppnivÄ i Champions League. Vi gick ju ocksÄ Ànda till final i Svenska Cupen samt att vi redan spelat tvÄ omgÄngar in pÄ nÀsta Ärs cup sÄ belastningen med alla extra matcher har varit tuff.

- Med bakgrund att alla dessa beslut togs i somras sÄ Àr vi extra tacksamma att inte lÄngresan till Ryssland belastade oss ytterligare. Och det Àr helt klart 500-klubbens förtjÀnst.

- SĂ„, Ă„terigen, stort tack till er alla som bidragit, avslutar Anders.


Mer information om 500-klubben:
» Till 500-klubbens sida

2014-11-26 08:52

Skrivet av: Webbredaktionen