Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
UWCL Champions League LFC-Liverpool 2014
Foto: Filip Oskarsson

Cuptitel och framgÄng i Champions League

LFC hade Ärsmöte pÄ mÄndagskvÀllen. Ett vÀlbesökt Ärsmöte fick höra föreningens berÀttelse frÄn 2014. Ekonomiskt blev det en omsÀttning pÄ 10,5 MSEK och ett mindre negativt resultat.

Linköpings Fotboll Club hade Ă„rsmöte pĂ„ mĂ„ndagskvĂ€llen. 71 medlemmar slöt upp – rekord för klubben sedan starten 2004 – och fick information om det gĂ„ngna Ă„ret.

- Ett Är med litet blandade kÀnslor dÄ vi fick vinna Svenska Cupen samt slÄ ut bÄde de engelska och ryska mÀstarna under hösten. Samtidigt hade vi förstÄs hoppats pÄ en bÀttre avslutning i Damallsvenskan dÀr vi var med bland tre lag i racet om andraplatsen men till sist slutade fyra, sÀger klubbdirektören Anders MÀki.

Föreningen omsatte 10,5 MSEK detta Champions League-Är och resultatet blev negativt med 80 000 kr. Det egna kapitalet minskade dÀrmed till blygsamma 26 000 kr.

- Champions League-spelet var ju inte budgeterat för Äret eftersom vi inte fick reda pÄ att vi fick deltaga förrÀn sent i juni mÄnad. Det Àr klart att detta pÄverkade resultatet negativt men vi nÄdde heller inte vÄra mÄl pÄ marknadssidan. Vi vill sÀrskilt tacka för engagemanget frÄn allmÀnhet och sponsorer i den sÄ kallade 500-klubben som bidrog till resekostnaderna till Perm i Ryssland, kommenterar Anders.

- Totalt sett lever LFC pÄ marginalen och vi mÄste verkligen hitta en balans i de sportsliga satsningarna och de administrativa kostnaderna, vilket styrelsen stÀndigt tittar pÄ.

- Nu ser vi givetvis fram emot vÄrens Champions League-spel och Àven en spÀnnande Damallsvenska dÀr vi sjÀlvklart hoppas pÄ att kunna vara med och konkurrera.

Klubben har som ambition Àr att fortsÀtta med att utveckla unga spelare. Nu har man inte mindre Àn Ätta spelare frÄn regionen i A-truppen, vilket Àr mycket starkt av en förening som just nu Àr bland de Ätta bÀsta i Europa. Dessutom fick tre av spelarna i F19-laget deltaga i landslagslÀger för sin Äldersgrupp.

-Talangsatsningen pĂ„ F19 samt vĂ„ra spelares deltagande som faddrar i uppemot 70 flicklag i 20-talet föreningar Ă€r ocksĂ„ lyckade projekt frĂ„n 2014. Vi hoppas nu verkligen att ungdomsprojektet kan fortsĂ€tta i samarbete med ÖFF och kommunen, dĂ€r mĂ„let Ă€r att fĂ„ fler tjejer att spela fotboll och att fĂ„ dem att fortsĂ€tta spela lĂ€ngre för att nĂ„gra av dem till sist skall slĂ„ sig in i stadens representationslag, avslutar Anders.

I styrelsen fortsÀtter Christer MÄrd som ordförande. Det blev Àven omval pÄ Malin Bodén och Mariethe Larsson. Malin Hedström och Mona Porsmarker klev upp frÄn suppleanter till ordinarie ledamöter. Maria Lindström och Jonas Eriksson har ett Är kvar pÄ sin mandattid. Styrelsen utökades ocksÄ med ett nyval pÄ Anna Hjertstedt.

Linköpings FC har dÀrmed sex av Ätta ledamöter som Àr kvinnor.

2015-02-23 19:54

Skrivet av: Webbredaktionen