Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Vera Djatel 1
Foto: Carina Ingmarsson

Vera Dyatel finner sig tillrätta.

Snart två veckor har gått sedan Vera landade i Sverige och hon har haft lite tid att känna in Linköping och LFC. Här berättar hon själv hur tankarna går:

1. Vad är dina intryck efter din första tid i LFC?

– Mina intryck - jag gillar träningsanläggningarna och det var mycket trevligt hur jag togs emot av teamet och personal. Jag fick lära känna var och en, och det har varit mycket trevligt. Alla har hjälpt mig trots svårigheter med språket.

 

2. Vilka är de största skillnaderna från din tid i Ryssland?

– Här i Sverige är synen på utbildningen helt annorlunda, allt görs på 100% intensitet och alla tjejer arbetar mycket hårt och med professionell inställning. Träningarna är mycket intressanta och väldigt fysiskt belastande. I jämförelse med de övriga spelarna så är jag inte så fysisk än, men jag försöker att anpassa mig för att förstå och utföra det arbete som tränaren kräver!

 

3. Vad tycker du om de matcher du har spelat så här långt?

– Jag har redan spelat tre matcher. Den första var lite svår för mig eftersom jag kom direkt från Ukraina. Jag var väldigt ovan med lagets spelstil så jag var lite förvirrad, men med träning så förstår jag mer och mer vad tränaren vill och hur jag ska spela. Fotbollen är naturligtvis väldigt annorlunda här mot i Ryssland. Här är det mycket snabbare, och alla lag är av bra kvalitet. Spelarna vi möter är stora och starka, och stilen är mer långa bollar med snabba övergångar från försvar till anfall.

 

4. Vad tror du om din framtid i LFC?

– Jag är väldigt glad och jag gillar allt hittills. Det enda jag inte gillar är vädret. Det är väldigt fuktigt och blåsigt. Staden är kompakt, och det finns många platser för en promenad. Jag gillar atmosfären i laget, och det är en bra grupp. Laget är mycket ungt, men om det fortsätter att fungera som nu och det blir en förbättring för varje match så tror jag att laget kommer att vara på en mycket bra nivå och ha stora möjligheter för att uppnå goda resultat i både Champions League och Damallsvenskan!

– Jag är glad att jag är en del av LFC!

 

2015-02-24 15:00

Skrivet av: Webbredaktionen