Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-Zvezda Champions League 2014
Foto: Filip Oskarsson

"Vi Àr ett av de Ätta bÀsta lagen i Europa"

I morgon spelar Linköping kvartsfinal i UEFA Women’s Champions League. Det har varit en lĂ„ng trĂ€ningsperiod sedan den senaste matchen dĂ€r nĂ„gra av spelarna Ă€ven hunnit Ă„ka pĂ„ Algarve Cup men nu Ă€r det Ă€ntligen dags för match igen.

Morgondagens motstÄndare Àr danska Bröndby IF som tog sig till kvarten genom att besegra Apollon frÄn Cypern samt litauiska Gintra. Det Àr ett LFC som Àr vÀl medvetna om vart bÄde de sjÀlva och motstÄndet stÄr.

– Det ska bli riktigt kul att Champions League drar igĂ„ng igen. Det Ă€r hĂ€ftigt nĂ€r det börjar med stora matcher som denna direkt. Det Ă€r fĂ„ förunnat att fĂ„ spela en kvartsfinal i Champions League och fĂ„ spela dessa matcher. Det Ă€r en otroligt hĂ€ftig kĂ€nsla. Jag tycker att vi Ă€r vĂ€l förberedda inför matchen, sĂ€ger Charlotte Rohlin

Hur stort Àr det för dig att spela Champions League som har varit sÄ lÀnge i föreningen?
– Det Ă€r jĂ€ttestort. Det Ă€r inte alla som fĂ„r spela denna turnering och dessutom att gĂ„ till kvartsfinal, det Ă€r jĂ€ttestort. Vi Ă€r ett av de Ă„tta bĂ€sta lagen i Europa och det Ă€r i den hĂ€r turneringen de bĂ€sta lagen spelar i. Det Ă€r otroligt stort och jag Ă€r jĂ€ttestolt över att vi har tagit oss hit men vi Ă€r inte nöjda hĂ€r, vi ska vidare. Det Ă€r mĂ„nga i laget som inte har spelat Champions League tidigare sĂ„ det hĂ€r blir en jĂ€tte bra erfarenhet att komma ut i Europa. FĂ„ möta nĂ„gra av de bĂ€sta lagen i vĂ€rlden sĂ„ det blir bĂ„de hĂ€ftigt men ocksĂ„ en jĂ€tte bra erfarenhet.

Hur bra koll har ni pÄ morgondagens motstÄndare Bröndby?
– Ja vi har pratat vĂ€ldigt mycket om dem och vĂ„ra danska tjejer har pratat lite om dem, lite fakta om de olika spelarna men ocksĂ„ hur de spelar som lag. Vi har Ă€ven tittat pĂ„ olika filmsekvenser och jag tycker att vi har en bra koll pĂ„ hur de kommer spela. Sen vet man ju inte riktigt, de kanske Ă€ndrar sitt spel beroende pĂ„ hur vi spelar ocksĂ„ men jag tycker att vi har ganska bra koll.

Vad kommer bli avgörande i morgon?
– Det viktigaste blir att vi litar pĂ„ vĂ„ra egna kvaliteter och att vi hĂ„ller oss till vĂ„ran plan. Sen vet vi att vi Ă€r vĂ€ldig bra pĂ„ att spela bollen lĂ€ngs backen och hĂ„lla i bollen. Vi ska försöka hĂ„lla uppe tempot, vi vet att de kanske inte Ă€r vana vid att det Ă€r ett högt tempo i 90 minuter och vi Ă€r vĂ€ldigt starka fysiskt sĂ„ vi ska verkligen hĂ„lla ett högt tempo under hela matchen.

Du Àr ganska nyss hemkommen frÄn Algarve Cup, hur var samlingen denna gÄng?
– Det var vĂ€ldigt hĂ€rligt vĂ€der. JĂ€tteskönt att fĂ„ komma ivĂ€g sĂ„ och fĂ„ spela nĂ€r det Ă€r lite varmare ute, dĂ„ mĂ„r kroppen lite bĂ€ttre. Jag fick lite speltid i alla fall mot Brasilien som alltid Ă€r roliga att möta. VĂ€ldigt skickliga men stundtals kunde vi gjort det mycket bĂ€ttre, nu förlorade vi denna matchen. Personligen tycker jag att det har gĂ„tt bra pĂ„ trĂ€ningar och matchen gick okej. Det Ă€r alltid positivt att fĂ„ vara med pĂ„ dessa samlingar. Det Ă€r under en lĂ€ngre tid man Ă€r ivĂ€g men jag kommer oftast hem med en bra kĂ€nsla dĂ€rifrĂ„n.

Avslutningsvis, hur lÄngt tror du den hÀr gruppen kan gÄ i Champions League?
- Vi kan gÄ vÀldigt lÄngt!

2015-03-21 10:00

Skrivet av: Johannes Tell