Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-Bröndby 2015
Foto: Filip Oskarsson

– Jag tycker att vi Ă€r det bĂ€ttre laget

Linköping spelade under söndagen sin första match i kvartsfinalen mot danska Bröndby IF. Trots ett stort spelövertag och mÄnga chanser lyckades inte hemmalaget fÄ in bollen i mÄl och istÀllet var det Bröndby som lyckades vinna genom ett tidigt ledningsmÄl. Nu vÀntar returen borta redan pÄ lördag och LFC mÄste vinna med minst tvÄ mÄl för att gÄ vidare till semifinalen.

- Jag tycker vi Àr det bÀttre laget, helt klart. Vi spelar bÀttre och har bÀttre chanser Àn vad de har. Vi kommer ner till kortlinjen bra och har mÄnga bra instick men vi mÄste bli bÀttre pÄ den sista passningen, dÀr slarvar vi ibland och detsamma gÀller avslutningarna, dÀr mÄste vi ocksÄ bli bÀttre. Men överlag sÄ tycker jag att vi har det mesta av spelet. Lite mer skÀrpa i de avgörande momenten sÄ blir det mycket bÀttre, sÀger Pernille Harder.

FrÄn lÀktaren kÀndes som att det var ni som var det bÀttre laget, var det samma kÀnsla pÄ planen?
- Jo men det tycker jag. Dem hade ju bara en chans och tyvÀrr sÄ gjorde de ju mÄl pÄ den. Sen hade de nÄgra halvchanser men egentligen inget farligt. Jag tycker att vi Àr mycket farligare Àn dem med bland annat ett skott i stolpen och en i ribban. Men vi fÄr göra nÄgra mÄl pÄ bortaplan.

Som danska, hur var det för dig att möta Bröndby?
- Det var som en helt vanlig match. Lite speciellt Àr det vÀl sÄklart eftersom de pratar danska men överlag sÄ var det inget jag tÀnkte pÄ sÄ vÀrst mycket.

Vad kommer bli viktigt för att vinna pÄ bortaplan och avancera till semifinalen?
- Vi mÄste fortsÀtta spela som vi gör idag. Sen mÄste vi som sagt bli bÀttre i avslutningarna och vara lite mer fokuserade och tro pÄ att vi kan vinna matchen. Oavsett om vi hade gjort mÄl eller inte idag sÄ var vi tvungna att göra ett eller tvÄ mÄl pÄ bortaplan sÄ egentligen spelar det ingen jÀttestor roll nÀr vi gör mÄlen, vi ska vinna pÄ bortaplan i vilket fall.

Och det kÀnns som nÄgonting ni kan göra, eller hur?
- Absolut

2015-03-23 12:18

Skrivet av: Johannes Tell