Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lotta R vs Kina 2009
Foto: Fredrik Hasselgren

Landslagen kallar!

I början av april är det dags för stora delar av LFC-truppen att återigen kliva in i "nationens tjänst".

För Sveriges del handlar det om A-landslag, F-19och F16.

Charlotte Rohlin och Jessica Samuelsson åker till genrepet inför VM i Canada. Sverige kommer den 5 april spela mot Schweiz i Eskilstuna och den 8 april mot Danmark i Stockholm. Dessa två matcher är de sista innan VM-truppen ska presenteras 11 maj.

F19-landslaget med Stina Blackstenius och Tove Almqvist åker till Serbien för sista kvalrundan innan sommarens EM-slutspel. De spelar 4, 6 och 9 april i tur och ordning mot Österrike, Serbien och Italien. Kvalet avgörs i 6 grupper och det är gruppsegrarna och bästa tvåan som gör värdnationen Israel sällskap i slutspelet som avgörs 15-27 juli. EM-slutspelet i sommar är också kvalificerande för nästa års U20-VM.


F16-landslaget och Emma Öjert från LFC F19 styr resan mot England och deltar i en fyrnationsturnering där de ställs mot Frankrike 8 april, England 10 april och Schweiz den 13 april.

Kristine Minde kommer med sitt Norge spela match på hemmaplan mot Holland den 8 april.

Pernille Harder och Janni Arnth ställs som nämnts ovan mot Sverige den 8 april.

Även Portugal spelar två landskamper under de internationella speldagarna. De möter Tjeckien den 7 respektive 9 april och när de presenterar sin trupp den 30 mars finns det väl stora möjligheter att Claudia Neto finns med i truppen.

2015-03-26 16:05

Skrivet av: Webbredaktionen