Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Pernille Harder
Foto: Bildbyrån

Matchen du inte vill missa!

Vilken start efter VM-uppeh√•llet! F√∂rst en f√∂rkrossande seger mot √Ėrebro i Svenska Cupen, en seger som f√∂ljdes upp av en kollektivt stark insats som gav tre po√§ng p√• sv√•rspelade T3 Arena i Ume√•. Det var den √∂ppning som vi str√§vade efter, men fr√•gan √§r om vi kunde dr√∂mma om att den skulle se ut s√• h√§r?

Nu står vi alltså här. Det är två dagar kvar till den första av två supermöten mellan Linköping och FC Rosengård. Då Rosengård överraskande tappade poäng borta mot Mallbacken står vi inför ett scenario där Linköping vid vinst går upp på samma poäng som de regerande svenska mästarinnorna. Då blir det fullt race inför seriens andra hälft.

Vad talar för Linköpings FC? Förutom faktumen att Martin Sjögren och Anders Jacobson har byggt Allsvenskans vassaste försvarsspel och att LFC kommer till matchen med gott självförtroende finns traditionens makt och vakar över händelserna.

Det har gått tre år sedan Rosengård (dåvarande Ldb FC Malmö) vann i Linköping, en match som spelades på Folkungavallen. Sedan flytten till Linköping Arena har det blivit två LFC-vinster (2013: 3-2, 2014: 2-0)

Det här är matchen du inte vill missa! Det kommer att bjudas på underhållning av yppersta klass när två av Sveriges absolut bästa lag gör upp i en match som kan peka ut den fortsatta riktningen av Damallsvenskan 2015.

Ta med dig alla vänner, familjen och hela släkten! Tillsammans ska vi se till att fler än 2000 personer bevittnar detta toppmöte på Linköping Arena! Sprid ordet så ses vi där!

Gustaf Pettersson
Informatör Linköpings FC

2015-07-20 12:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson