Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Martin Sjögren 2015
Foto: BildbyrÄn

Martin: Svenska Cupen var i sÀrklass det bÀsta

Linköpings FC:s Martin Sjögren Ă€r en av tre trĂ€nare som Ă€r nominerad som Ӂrets trĂ€nare” till Fotbollsgalan mĂ„ndagen den 9:e november. Hemsidan tog ett snack med Martin för att sammanfatta sĂ€songen som har varit och vad som Ă€r nĂ€sta steg för LFC.

Hur vill du sammanfatta sÀsongen som har varit?
– Vi har haft mycket positivt men ocksĂ„ en del som har varit en besvikelse och som har gjort att vi inte har nĂ„tt vĂ„ra mĂ„lsĂ€ttningar. En av mĂ„lsĂ€ttningar var att gĂ„ vidare i Champions League, vilket vi inte lyckades med och som var en besvikelse. Vi hade sedan en jobbig start pĂ„ serien dĂ€r vi hade svĂ„rt att göra mĂ„l, men vi lyckades vĂ€nda det och gör tillslut en ganska okej vĂ„rsĂ€song. Hösten Ă€r i stort sett bra förutom nĂ„gra dykningar som vi gör vilket gör att vi tappar lĂ€get i serien, sĂ€ger Martin och fortsĂ€tter:

– Men det Ă€r resultatmĂ€ssigt, det finns en massa andra saker vi tittar pĂ„. Jag tycker att vi har en bra utveckling pĂ„ vĂ„ra spelare och de blir ocksĂ„ uttagna för landslagsspel.

Det blev en titel med Svenska Cupen.
– Svenska Cupen var i sĂ€rklass det bĂ€sta rent resultatmĂ€ssigt och det var vĂ€ldigt kul att fĂ„ vinna den igen.

Tror du att Champions League-sortin pÄverkade spelet i början av serien?
– Jag hoppas inte det men det Ă€r klart att det pĂ„verkar. Men det borde nĂ€sta ha varit till vĂ„r fördel dĂ„ vi var inne i tĂ€vlingsmatchandet. Men om man ser till de första matcherna sĂ„ hade vi problem i sista tredjedelen och rĂ€ddades lite av att vi var sĂ„ bra defensivt.

Vad blir nÀsta steg för Linköpings FC?
– Vi Ă€r i stort fĂ€rdiga med truppen sĂ„ pĂ„ sĂ„ sĂ€tt behöver vi inte jaga sĂ„ mycket vilket Ă€r vĂ€ldigt skönt. Jag tror att man ska bygga pĂ„ kontinuitet och dĂ„ behöver man hĂ„lla bĂ„de spelartrupp och ledarstab ganska intakt för att utvecklas som lag. Vi vill vara ett lag som kvalificerar oss för Europa och dĂ„ vet vi vad det Ă€r som gĂ€ller.

Hur ser du pÄ dina chanser att vinna priset?
– Av oss tre som Ă€r nominerade sĂ„ Ă€r det bara jag som har vunnit en titel om man ska jĂ€mföra pĂ„ det sĂ€ttet. Men jag tycker att de andra tvĂ„ har gjort ett vĂ€ldigt bra jobb utifrĂ„n förutsĂ€ttningar och tidigare erfarenhet. Jag hĂ„ller Stellan som favorit.

2015-11-04 17:35

Skrivet av: Gustaf Pettersson