Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Matilda Haglund
Foto:

Årets nyförvĂ€rv presenteras

Den 19-Ärige mÄlvakten Matilda Haglund Àr ett av LFCs hittills tvÄ nyförvÀrv inför sÀsongen 2016. Matilda har nu trÀnat med sin nya klubb i en vecka och vi tÀnkte ta en liten pratstund med Matilda, dÀr hon fÄr presentera sig sjÀlv, sin syn pÄ LFC och sina tankar om sÀsongen 2016.

Först och främst, vem är Matilda Haglund egentligen?


I ett grönt hus ute på en ö (Kållandsö) i Vänern hittar ni mig, Matilda Haglund, en 19 årig tjej som älskar avokado, att se på tv och umgås med familj och vänner. Jag har en stor familj som består av mamma (Anna), pappa (Sture), mina tre äldre syskon Therese, Kristoffer och Niclas samt pojkvännen Anton. När jag inte spelar fotboll pluggar jag naturvetenskapligt basår på göteborgsuniversitet.

Du har många meriter med dig i bagaget för att vara så ung, ett EM-silver med F17-landslaget samt ett EM-guld med F19-landslaget i somras. Berätta lite om hur det är att vara iväg på ett EM-slutspel och vad det har betytt för dig som fotbollsspelare?

Att spela ett mästerskap är väldigt speciellt på många olika sätt. Ni har säkert hört talas om den där 'bubblan' som många idrottare berättar om att man befinner sig i under ett mästerskap. Den 'bubblan' har jag fått uppleva, speciellt under sommarens EM-slutspel med f-19. Den är väldigt svår att beskriva men det känns lite som att man bara lever i en värld med dom som befinner sig i samma 'bubbla', dvs laget. Man får nästan nypa sig själv för att förstå att man spelar EM-slutspel. Det var egentligen när jag kom hem som jag verkligen förstod vad som hade hänt. 'Bubblan' försvann och man började förstå vad man hade varit med om.

Att ha med sig dessa två erfarenheterna redan i ung ålder är obeskrivliga. Att ha fått uppleva detta med ett lag och en ledarstab som alla har samma mål och drömmar är helt sjukt kul. Det är inte många som kommer få uppleva ett slutspel, så det vill till att ta vara på känslan. Att ta med sig dessa erfarenheter, om att vara i het luften, till kommande slutspel ser jag som den största erfarenheten.

Du har tränat nu med LFC i en vecka och vi är väldigt nyfikna på dina tankar kring klubben och laget?

Efter en vecka med LFC har jag möts av noggrannhet, proffsighet och omtänksamhet. Det känns som att man har kommit till en klubb där spelare och ledare fungerar som en familj. Där alla medlemmar i familjen har gemensamma mål och gemensamma drömmar som de arbetar ihop för att nå.

Det blir alltså ditt första år i en damallsvensk klubb, vad är dina tankar inför 2016 och vad har du för mål med säsongen?

Att byta Västergötland mot Östergötland, Lidköpings FK mot Linköpings FC, botten av elitettan till toppen av allsvenskan ser jag som en spännande och utmanande uppgift. Klart det kommer bli tufft, men det har jag också räknat med. Utmanar man inte sig själv blir det svårt att ta nästa steg.

För egen del handlar säsongen 2016 om att utvecklas som spelare och person samt konkurrera om startplatsen, men även att ta en plats till u20 VM. Sen vore det inte fel att få vara med om att vinna ett cupguld och SM-guld i år med LFC vilket jag tror vi har stora chanser till eftersom vi har fått behålla många av våra spelare. En stomme som vi nu kan bygga vidare på.

Tack för pratstunden Matilda, vi vill passa på att önska dig varmt välkommen till LFC och ett stort lycka till med säsongen!

2016-01-19 09:00

Skrivet av: Webmaster