Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 


 
Emma Lennartsson- √Örets uppstickare 2017. LFCs samarbetspartner Svensk Fastighetsf√∂rmedling delar f√∂r 10:e √•ret ut stipendium till en spelare i A-truppen som har presterat extra bra under √•ret. I samband med sista hemmamatchen f√∂r s√§songen mot Eskilstuna delades priset ut av Svensk Fastighetsf√∂rmedlings representant Cornelia Gillberg. Peter Green fr√•n LFC assisterar.

‚ÄĚMotivering: ‚ÄĚEmma Lennartsson kom till LFC inf√∂r s√§songen 2013 och 26-√•ringen har i √•r f√•tt ett rej√§lt genombrott. Emma har startat merparten av matcherna och bidragit stort till att Link√∂ping √•ter f√•tt ett SM-guld. Emma har bra fysik och passningsspel och √§r oerh√∂rt p√•litlig p√• planen. Hon f√∂ljer alltid taktiska direktiv till punkt och pricka, en dr√∂m f√∂r en tr√§nare. Vid sidan av planen g√§ller detsamma d√§r Emma √§r god f√∂rebild och representant f√∂r LFC och s√§tter alltid laget f√∂rst!‚ÄĚ

 

Jonna Andersson- √Örets uppstickare 2016. LFCs samarbetspartner Svensk Fastighetsf√∂rmedling som √•ter delar ut stipendium till en spelare i A-truppen som har presterat extra bra under √•ret. I samband med sista hemmamatch f√∂r s√§songen mot Eskilstuna delades priset ut av Svensk Fastighetsf√∂rmedlings representant.

‚ÄĚMotivering: ‚ÄĚ Jonna Andersson kom till LFC som 15-√•ring och har i √•r som 23-√•ring f√•tt sitt ordentliga genombrott. Jonna har fortsatt utvecklas under s√§songen 2016 och presterat p√• en h√∂g niv√• i s√•v√§l nationell som internationell fotboll. Jonna har varit en viktig spelare f√∂r LFC i damallsvenskan och har tagit en fast plats i det svenska landslaget. OS i Brasilien var naturligtvis en av √•rets h√∂jdpunkter tillsammans med det allsvenska guldet. I damallsvenskans assistliga ligger hon i topp och √§r med sin noggrannhet i sina f√∂rberedelser en viktig f√∂rebild f√∂r de yngre spelarna i Link√∂pings FC.‚ÄĚ

 

Magdalena Ericsson - √Örets uppstickare 2015. LFCs samarbetspartner Svensk Fastighetsf√∂rmedling delar √•rligen ut ett stipendium till en spelare i A-truppen som har visat framf√∂tterna p√• ett extra bra s√§tt under √•ret. I samband med 2016 √•rs f√∂rsta hemmamatch den 17 april mot Mallbacken delades detta pris ut av Svensk Fastighetsf√∂rmedlings representant Elin Granat. Link√∂pings FC:s klubbdirekt√∂r Maria Hagstr√∂m assisterar.

Motivering:
”Motivering: ‚ÄĚMagdalena Ericsson har fortsatt utvecklas under s√§songen 2015 och presterat p√• en h√∂g niv√• i s√•v√§l nationell som internationell fotboll. Magdalena har varit en viktig spelare f√∂r LFC i damallsvenskan och har etablerat sig som mittback och har tagit en fast plats i det svenska landslaget. Magdalena har v√§rdefulla ledaregenskaper och agerar alltid professionellt b√•de p√• och utanf√∂r planen. Med sina fotbollskvalit√©er tillsammans med sin vinnarskalle √§r Magdalena en viktig pusselbit i Link√∂pings FC:s framtid‚ÄĚ.

 
 

Fridolina Rolfö - Årets Uppstickare 2014. I sedvanlig ordning uppmärksammades pristagaren vid årets sista hemmamatch - LFC-Piteå (3-1) den 20 oktober. Fridolina har här precis emottagit stipendiet på 10 000 kr av Frida Flood på Svensk Fastighetsförmedling. LFC:s marknadschef Torbjörn Hanzi assisterar.

Motivering:
”Fridolina har under sitt första år i klubben tagit stora steg i sin utveckling. Hon har etablerat sig som en startande spelare i LFC och en toppspelare i Damallsvenskan, vilket även belönats med uttagning i det svenska damlandslaget. Hon har en spännande tid framför sig, och med fortsatt hög ambition och bra inställning så finns alla möjligheter till att hon tar fortsatta steg till att utvecklas ytterligare och bidra till framtida framgångar i både klubb- och landslag”

 

Mer om priset "ÅRETS UPPSTICKARE"
 
Svensk Fastighetsförmedling delar årligen ut ett stipendium till en spelare i Linköpings FC med titeln "Årets Uppstickare".
 

Förutom den ära som följer med en utmärkelse av det här slaget har stipendiet ett pengapris på 10 000 kronor. Vinnaren tas fram utifrån insatserna under säsongen och Svensk Fastighetsförmedling i Linköping bildar jury tillsammans med LFC:s tränare och andra representanter för LFC.
 
Stipendiet ska gå till en spelare i A-truppen som har visat framfötterna på ett extra bra sätt under året. 
Priset delas ut före den avslutande matchen för säsongen. 
 
- Besök Svensk Fastighetsförmedling på nätet!
>> www.svenskfast.se
 
 

Tidigare Uppstickare i LFC:Stina Blackstenius - Årets Uppstickare 2013. I sedvanlig ordning uppmärksammades pristagaren vid årets sista hemmamatch - LFC-Tyresö (4-1) den 20 oktober. Stina har här precis emottagit stipendiet på 10 000 kr av Emilia Hjort på Svensk Fastighetsförmedling. LFC:s marknadschef Torbjörn Hanzi assisterar.

Motivering:
”Stina har vid redan 17 års ålder under sin debutsäsong i Damallsvenskan utvecklats till en startspelare i ett LINKÖPINGS FC som överraskat stort under året! Med sin snabbhet och sin målfarlighet så har Stina varit en stor tillgång för laget i år, och med all säkerhet även i framtiden. Hon har stått för en prestation över vad man normalt kan förvänta sig. Stina har utmärkt sig inte bara i sitt klubblag LFC utan också i det svenska F18-landslaget”


 
Mariann Gajhede Knudsen - Årets Uppstickare 2012. I sedvanlig ordning uppmärksammades pristagaren vid årets sista hemmamatch - LFC-Umeå (4-1) den 3 november. Mariann har här precis emottagit stipendiet på 10 000 kr av Sofia Tjernberg på Svensk Fastighetsförmedling. LFC:s marknadschef Torbjörn Hanzi assisterar. 
 
Mariann Gajhede Knudsen blev alltså Årets Uppstickare 2012, utsedd av juryn bestående av Frida Magnusson, Svensk Fastighetsförmedling, Christian Andersson och Martin Sjögren, tränare LFC, Anders Mäki, klubbdirektör LFC och Torbjörn Hanzi, marknadsasnvarig LFC.
 
Motivering:
" Mariann har under året hållit en hög och jämn nivå i sitt spel. Hon har haft en central roll på planen och i vårt sätt att spela. Mariann är ett föredöme i sitt sätt att förbereda sig inför träning och match, och i sitt sätt att hela tiden arbeta hårt för att utvecklas till en bättre fotbollsspelare. "
 


 
Nora Holstad Berge - Årets Uppstickare 2011. Nora tar här emot prischecken på 10 000 kr före den avslutande hemmamatchen mot Jitex 9 oktober. Anders Mäki, LFC:s klubbdirektör och Johan Jansson, Svensk Fastighetsförmedling flankerar.
 
Nora Holstad Berge blev Årets Uppstickare 2011, utsedd av juryn bestående av Frida Magnusson, Svensk Fastighetsförmedling, Jörgen Petersson, tränare LFC, Anders Mäki, klubbdirektör LFC och Torbjörn Hanzi, marknadsasnvarig LFC. Motiveringen löd:
 
"Med stor lojalitet, härlig attityd och en stark vilja har denna tuffa spelare tagit steget och blivit en försvarsspelare av väldigt hög klass. En stabilitet och hög lägstanivå har dels gjort att hon hos LFC klarat att ersätta en av ligans bästa mittbackar, och dessutom  resulterat i landslagsdebut och VM-spel 2011. En kommande kulturbärare i LFC !"
 
  
 

Josefine Öqvist - Årets Uppstickare 2010. Jossan tar emot prischecken på 10 000 kr, av John Flood från Svensk Fastighetsförmedling, före den avslutande hemmamatchen mot Sunnanå 16 oktober. Jossan gjorde sedan det sista målet i 3-0-segern.
 
Josefine Öqvist fick utmärkelsen Årets Uppstickare 2010, utsedd av juryn bestående av Frida Magnusson, Svensk Fastighetsförmedling, Jörgen Petersson, tränare LFC, Anders Mäki, klubbdirektör LFC och Susanne Westling, marknadschef LFC. Motivering löd:
 
"Efter år av motgångar av alla de slag, kom hon år 2010 tillbaka med besked! Så sent som i januari var hon fortfarande tveksam till ännu ett försök att komma tillbaka. Med sin snabbhet, sitt engagemang och sin oberäkneliga spelstil har hon betytt oerhört mycket för årets LFC. Hon har under året utvecklats till en forward av internationell hög klass vilket även gjort henne till en viktig spelare i vårt landslag. En mycket stark prestation av en härlig personlighet som ännu inte nått sin fulla potential! "
  
 

 
 
Faith Ikidi, Årets Uppstickare 2009, tar emot prischecken på 10 000 kronor i samband med matchen LFC-Umeå 31 oktober. Prisutdelare var Karin Hebbe från Svensk Fastighetsförmedling.

Faith Ikidi blev utsedd till Årets Uppstickare i LFC 2009. Juryn bestod av Frida Magnusson från Svensk Fastighetsförmedling, Anders Mäki, klubbdirektör i LFC, Magnus Wikman, tränare och Susanne Westling, marknadschef i LFC. Motiveringen löd:
 
"Med sin fysiska och eleganta spelstil har hon under 2009 gått från att vara en klasspelare till att etablera sig som en av världens bästa mittbackar. Hon besitter en individuell skicklighet som kryddats med en stor dos kollektivt agerande, vilket gett laget en extra dimension både i försvars- och anfallsspelet samtidigt som hon i var och varannan match underhållit den allsvenska publiken med sitt fina spel."
 
 
 

Kosse Årets Uppstickare 2008

Kosovare Asllani blev alltså utsedd till Årets Uppstickare i LFC 2008. Motiveringen löd:
 
"En extraordinär talang, som inte ens gillar att bli kallad talang. Men från och med nu kan hon lägga det ordet bakom sig då hon på allvar etablerat sig i Allsvenskan. Hon går från klarhet till klarhet, vecka efter vecka och under hösten kröntes också hennes säsong med uttagning och spel i Sveriges A-landslag"