Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
116 114 107 106

Mittfältare
121 112 120 110

Forwards
118 113

Ersättare
111 119 123 102
122

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
AIK   LFC
0  2
(0-0, 0-2)

Varningar, AIK: 0
Varningar, LFC: 2 Gula
Publik: 283
Domare: Sara Persson

Första halvlek
31.08 Byte LFC Ut: 20 Ingrid Schjelderup, In: 23 Jessy Sharro in

Andra halvlek
49.15 0-1 Charlotte Rohlin (Sällström)
58.30 Byte AIK Ut: 16 Emma Lindqvist, In: 6 Elin Bragnum
59.29 Byte LFC Ut: 13 Tilda Heimersson, In: 19 Ida Brännström
63.46 0-2 Linda Sällström (Karlsson)
64.29 Byte AIK Ut: 10 Emelie Karlsson Wedin, In: 21 Jackie Kisch Brunzell
77.47 Byte LFC Ut: 18 Linda Sällström, In: 11 Nora Holstad-Berge
82.02 Byte AIK Ut: 11 Shamiram Yakob, In: 15 Alexandra Lindberg
Linda SÀllström 2010 AIK
Foto: Filip Oskarsson

Andra raka segern för LFC

Linköpings FC tog sin andra raka seger i Damallsvenskan efter segern mot AIK pÄ Skytteholms IP under söndagseftermiddagen. MÄlskyttar var Charlotte Rohlin och Linda SÀllström. SÀllströms 2-0 var ett kanonskott som ocksÄ fÄngades av vÄr fotograf Filip Oskarsson ovan.

´Linköpings FC begav sig till Skytteholms IP under söndagen för att möta AIK i den andra omgången av årets Damallsvenska. I den första omgången segrade LFC mot de på förhand favorittippade Kopparbergs/Göteborg FC och det var således med ett gott självförtroende som LFC åkte till Stockholm. Linköping började matchen offensivt och skapade direkt flertalet hörnor utan att lyckas utnyttja någon av dessa.

Matchens första skott på mål kom från hemmalaget AIK när Emelie Ölinder sköt ett skott från mitten av Linköpings planhalva, ett skott som inte orsakade några problem för Sofia Lundgren. Linköping var framme och hotade i sekvensen efteråt men Tilda Heimerssons skott träffade inte mål från nära håll.

Linköping hade ytterligare ett par chanser under den första halvleken när Josefin Öqvist var framme två gånger om dock utan att kunna spräcka nollan i målkolumnen. Linköping tvingades att göra ett byte redan efter en halvtimme då Ingrid Schjelderup bytes ut och ersattes av Jessy Sharro. Första halvlekens sista chans kom med tre minuter kvar att spela när Linda Sällström hade ett skott från nära håll men Maja Åström i AIKs målbur höll tätt till pausvilan.

I den andra halvleken fick Linköping en smakstart när Charlotte Rohlin spräckte nollan och gjorde matchens första mål framspelad av Linda Sällström. Offensiven fortsatte och Maja Krantz hade ett skott från straffområdeslinjen men skottet gick utanför. Linköping gjorde sitt andra byte efter 60 minuter när Tilda Heimersson blev utbytt ut till förmån för Ida Brännström.

Linköping utökade ledningen efter 63 minuter när Linda Sällström satte dit den med ett skott utanför straffområdet framspelad av Maria Karlsson. AIK började jaga efter en reducering och hade en bra chans efter 72 minuter, men Clara Markstedts skott gick utanför. AIK skapade ett par chanser till den här eftermiddagen men Linköpings höll tätt och segrade för andra matchen i rad. LFC har dessutom inte släppt in något mål än i allsvenskan.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Tre nya friska poäng och det är skönt att ha med sig. I första skapar vi inte så mycket, men vi har ganska stort övertag. I andra börjar vi bra och gör både första och andra målet. I slutet av andra kontrollerar vi händelserna och har även chanser att kunna utöka ledningen. AIK gav inte upp utan skapade chanser på slutet.

- Spelet böljade fram och tillbaka. Centralt i mitten är riktigt bra med Faith Ikidi och Lotta Rohlin som är väldigt stabila. Sen gör vi två jättesnygga mål. Första är Lotta som skarvar in ett inlägg från Linda Sällström som slog ett jättebra inlägg. Andra målet rullar vi upp dom och Linda sätter dit bollen i bortre krysset.

- Faith Ikidi och Lotta Rohlin gör det mycket och Sofia får inte så mycket att göra i målet. Sen gör Ida Brännström ett bra inhopp.

2010-04-11 18:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson