Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
111 114 107 106

Mittfältare
116 112 123

Forwards
121 118 110

Ersättare
102 113 115 119
122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   TFF
0  2
(0-1, 0-1)

Varningar, LFC: 1
Varningar, TFF: 0
Publik: 503
Domare: Paula Thörn

Första halvlek
39:37 0-1 Kristen van de Ven
40:34 Byte LFC Ut: 23 Jessy Sharro, In: 13 Tilda Heimersson

Andra halvlek
52:51 0-2 Kristen van de Ven (Frisk)
57:38 Byte LFC Ut: 16 Maria Karlsson, In: 19 Ida Brännström
70:21 Byte LFC Ut: 21 Maja Krantz, In: 25 Jonna Andersson
89:07 Byte TFF Ut: 10 Jennifer Egelryd, In: 14 Katrin Schmidt
92:10 Byte TFF Ut: 17 Azra Durakovic, In: 7 Anna Bergendal
Jessy Sharro Tyresö FF 2010
Foto: Filip Oskarsson

Förlust mot nykomlingen för LFC

Linköpings FC föll under söndagseftermiddagen mot Tyresö FF, nykomling i Ärets damallsvenska. Slutresultat skrevs till 0-2 och LFC fÄr nu ladda om till nÀsta helgs match mot UmeÄ pÄ bortaplan.

Den spännande nykomlingen Tyresö FF gästade Linköpings FC och Folkungavallen under söndagseftermiddagen för spel i den tredje omgången av årets damallsvenska. Linköping förväntades vara det spelförande laget i matchen och öppnade matchen framåt. Redan efter två minuter vaskade LFC fram en hörna som Faith Ikidi så när nickade in bakom Carola Söberg i Tyresös målbur.

Linköping dominerade stora delar av inledningen på den första halvleken och var framme i farliga chanser ett antal gånger, dock utan att de rätta flyter infann sig för hemmalaget. Tyresö stod upp med en kompakt defensiv och ett snabbt kontringsspel, framförallt var det Jennifer Egelryd som stod för de farligaste chanser i bortalaget men Linköpings fina försvarsspel från de två första omgångarna höll sig även i denna match.

Josefine Öqvist såg pigg ut i den första halvleken och var inblandad i de mesta som LFC skapade framåt, främst i samarbete med anfallskollegan Maja Krantz. Men Carola Söberg spelade stabilt i Tyresös målbur och avvärjde de chanser som gick på mål. Trots att Linköping var det spelförande laget i första halvlek så var det Tyresö som tog ledningen. Efter en hörna uppstod en rörig situation och Kirsten van de Ven kunde sätta dit matchens första mål. Efter målet gjorde LFC sitt första byte för matchen då Jessy Sharro klev ut efter en smäll och ersattes av Tilda Heimersson.

Linköping hade ett par halvchanser i slutet av första men lyckades inte kvittera och för första gången den här säsongen gick LFC till halvtidsvila i underläge.

Inledningen av den andra halvleken var dramatisk när både Maria ”Sturefors” Karlsson och Sofia Lundgren liggandes på planen med tjugo sekunders mellanrum. Båda kunde emellertid ställa sig upp efter ett par minuter och fortsätta spela. Linköping gick framåt men kom inte till något farlig avslutsläge. Istället passade Tyresö på att utöka ledningen till 0-2 efter att Kristen van de Ven nickat in ett inlägg från Johanna Frisk.

Efter 58 minuter gjorde LFC sitt andra byte för matchen när Maria ”Kalle” Karlsson blev utbytt mot Ida Brännström. Ida var direkt framme och skapade, men chansen rann ut i sanden. Minuten efter hade Elin Ekblom Bak ett skott utifrån som Sofia Lundgren gjorde en jätteräddning på. Linköping skapade flertalet chanser, men den rätta udden i avsluten fanns inte där. Efter 70 minuter gjorde LFC sitt sista byte för matchen när Maja Krantz fick lämna planen till förmån för Jonna Andersson.

LFC började lyfta långt i anfallsspelet och lyckades vaska fram ett par halvchanser men Tyresö hade bra koll på Linköpings anfall genom ett stabilt försvarsspel. Ett försvarsspel som visade sig räcka hela vägen till seger tillsammans med bra effektivitet genom Kristin van de Vens två mål.

Tränarkommentar Peter "Kuno" Johansson:
- Vi har ett bollövertag, men de har fler målchanser så därför vinner dom ju. Jag tycker att Tyresö gör sig förtjänta av segern, vi kommer inte upp i normal standard och det kan bero på många olika saker både plan och väderlek. De två inledande matcherna har vi spelat på konstgräs och då har det sett mycket bättre ut. Det är mycket kamp denna match, med mycket omställningar som avgör och en fast situation. Vi är tvåa idag tyvärr.

- Vi får tyvärr ett stressat spel på det här viset och vi känner oss inte bekväma med bollen utan vi kommer i situationer där vi känner oss stressade med bollen.

- Jag tycker att Tilda kommer in och gör en jättebra andra halvlek trots svåra omständigheter gör hon det lysande. Det finns en del saker att ta med sig. Nu har vi två matcher på konstgräs borta mot Umeå och Ldb Malmö och då har vi förutsättningar att spela en bra fotboll.

2010-04-18 18:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson