Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
111 114 107 106

Mittfältare
112 116 113

Forwards
121 25 110

Ersättare
118 119
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
UIK   LFC
1  1
(1-0, 0-1)

Varningar, UIK: 1
Varningar, LFC: 0
Publik: 982
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek
17.18 1-0 Anna Westerlund

Andra halvlek
57.04 Byte LFC Ut: 16 Maria Karlsson, In: 19 Ida Brännström
57.04 Byte LFC Ut: 25 Jonna Andersson, In: 18 Linda Sällström
68.18 Byte UIK Ut: 11 Hanna Pettersson, In: 88 Therese Kapstad
79.19 1-1 Charlotte Rohlin
82.16 Byte UIK Ut: 17 Pernilla Nordlund, In: 12 Ida Åberg Zingmark
Måljubel AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort för LFC på Gammliavallen

Linköpings FC fick med sig en poäng från mötet med Umeå på Gammliavallens konstgräs. Linköpings mål gjordes av Charlotte Rohlin på en hörna

Linköpings FC ställdes mot Umeå IK under söndagseftermiddagen på Gammliavallens konstgräs. Linköpings ledarstab valde att göra två ändringar i startelvan efter matchen mot Tyresö, Jonna Andersson och Tilda Heimersson kom in i startelvan istället för Linda Sällström och Jessy Sharro. Linköping var de laget som öppnade mest offensivt och vaskade fram en chans redan efter fyra minuter när Maja Krantz var framme vid Caroline Jönsson och skapade, men lyckades inte få träff på bollen. Två minuter senare hade Petra Larsson ett distansskott som Caroline Jönsson kunde plocka ner.

Umeå började alltmer komma framåt i banan och började hota Linköpings sista utpost Sofia Lundgren, som dock satte stopp för de mesta i första halvlek. Umeå skulle dock ta ledningen och detta efter 17 minuter. Sofia Lundgren boxade ut en hörna, bollen hamnade hos Umeås Anna Westerlund som med lite tur lyckades få in bollen mellan stolpen och Maria Karlsson i Linköpings försvar.

Umeå fortsatte att vaska fram en del halvchanser, det var dock ingen som vållade några större problem för Linköping. Linköping fick inrikta sig mer på kontringar, men man fick inte igång spelet ordentligt och lyckades inte skapa några större farligheter, vilket medförde att LFC fick gå till halvtidsvila med ett uddamålsunderläge. Inledningen på den andra halvlek började att där den första tog slut, med ett hemmalag som gick framåt och skapade de flesta chanser. Dessutom fick Maja Krantz en stämpling över foten, men efter ställde sig upp efter en stund och kunde fortsätta spela. Linköping hade en jättechans men ingen spelare i bortalaget lyckades sätta dit bollen. Linköping gjorde sina första byten efter 57 minuter, när Jonna Andersson och Maria Karlsson fick lämna planen till förmån för Ida Brännström och Linda Sällström.

Linköping försökte och försökte hela tiden, men Umeå stod för en väldigt gedigen insats och stod upp riktigt bra i defensiven vilket gjorde att LFC fick väldigt svårt att komma igenom. När man väl gjorde det så fanns inte den rätta skärpan där för gästerna från Östergötland. Umeå skapade även de chanser framåt men de hade liknande problem som LFC, nämligen att de inte kom förbi försvaret. Linköping fick tillslut in kvitteringen efter 79 minuter när Charlotte Rohlin nickade Petra Larssons hörna. Linköping fick sedan en jättechans att avgöra matchen efter 89 minuter, men Josefine Öqvists avslut gick rätt i famnen på Caroline Jönsson i Umeås målbur. Matchen slutade 1-1 och LFC fick vända hemåt med en poäng i bagaget.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:


- Vi börjar matchen riktigt, men vi släpper in 1-0 och tappar lite självförtroende både i försvarsspelet och anfallsspelet. Vi kommer in i matchen igen efter 60 minuter och vi jobbar hårt för att få ett mål. Men med de chanser som vi skapar slutet ska vi avgöra matchen.

- Vi kommer in väldigt ofta i straffområdet med kontroll på bollen och vi kommer till bra lägen mot ett väldigt försvarsstarkt mot Umeå. Jag tycker att vi visar bra karaktär då vi jobbar hårt när vi inte riktigt har flytet med oss.

2010-04-25 17:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson