Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 106

Mittfältare
118 112 113 111 110

Forwards
119

Ersättare
116 122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   JBK
0  1
(0-1, 0-0)

Varningar, LFC: 2
Varningar, JBK: 0
Publik: 441
Domare: Sara Persson

Första halvlek
37:34 0-1 Elin Carlsson (Höglund)

Andra halvlek
56:54 Byte LFC Ut: 11 Nora Holstad-Berge, In: 25 Jonna Andersson
67:58 Byte LFC Ut: 19 Ida Brännström, In: 16 Maria Karlsson
84:28 Byte JBK Ut: 18 Elin Carlsson, In: 17 Malin Fors
Bortdömt mÄl mot Malmö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Ännu en förlust pĂ„ hemmaplan

Linköpings FC föll Ànnu en gÄng pÄ Folkungavallen den hÀr sÀsongen och de har inte fÄtt igÄng spelet pÄ hemmaplan. Denna söndagseftermiddag var det Jitex som visade sig vara för starka för LFC.

Efter två bortamatcher på raken i allsvenskan var det dags att inta Folkungavallens gräs ännu en gång för Linköpings FC. Jitex BK stod för motståndet denna eftermiddag och redan på förhand såg det ut att bli en väldigt jämn match. Linköpings FC var framme direkt och vaskade fram en hörna efter två minuters spel, dock utan att spräcka nollan. Fyra minuter senare var Ida Brännström framme i ett farligt läge, men skottet gick utanför.

Jitex hade den farligaste chansen i matchinledningen när Kajsa Tornfalk hade ett skott i målställningen. Linköping vaskade fram ett par chanser, men skärpan i avsluten fanns inte där och Jitex målvakt Jenny Olsson hade inga större problem i den första halvleken. Jitex skapade också chanser och det var gästerna som tog ledningen i matchen den här eftermiddagen. Jitex lagkapten Frida Höglund spelade fram anfallaren Elin Carlsson som kunde sätta dit ledningsbollen efter 37 minuter i den första halvleken.

Linköping fick en strålande chans att kvittera matchen fyra minuter efter Jitexs ledningsmål när LFC tilldömdes straffspark. Den vanligtvis så säkre Tilda Heimersson fick se sin straffstatistik försämras i samband med att hon missade chansen att kvittera för LFC och hemmalaget fick gå till halvtidsvila med ett uddamålsunderläge. Linköping gick ut till andra halvleken med vetskapen om att de nu var tvungna att jaga på hemmaplan, precis som i hemmamatchen mot Tyresö för tre veckor sedan. Linköping vaskade fram ett par halvchanser i början av andra medan Jitex kunde spela på ledningen.

LFC gjorde sitt första byte efter 56 minuter då Jonna Andersson ersatte Nora Holstad-Berge i ett försök att få till mer spel framåt. Tio minuter senare var det dags för byte nummer två då Ida Brännström klev av till förmån för Maria ”Kalle” Karlsson.

Linköping försökte få till en kvittering och hade ett par riktigt farliga chanser, den farligaste när Linda Sällström sköt i målställningen när hon kom fri efter 73 minuter. Josefine Öqvist hade ett jätteläge att kvittera på övertid och satte dit bollen i nät, dock ansåg linjedomaren att "Jossan" var offside och målet blev bortdömt, helt felaktigt dessutom. Närmare än så kom inte Linköpings FC denna söndagseftermiddag och förlusten innebar ytterligare en match utan poäng på Folkungavallen för LFC.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
- Jag tycker att vi inleder matchen på ett bra sätt och vi skapar klockrena chanser men vi lyckas ju inte göra mål på dem. Sen tycker jag att ju längre som den första halvleken desto kamp i spelet blir det och där är Jitex lite hetare än oss. Sen bränner vi en straff och har även ett par lägen till i första som borde blivit mål.

- I andra halvlek spelar vi enklare och jobbar hårdare än i den första halvleken. Vi skapar massor utav chanser och jag tycker att vi ska vinna den här matchen om man ser till chanserna som vi skapar. Linda Sällström kommer fri och skjuter i stolpen, Jonna Andersson har också ett friläge men skjuter utanför.

- Sen får vi ett mål bortdömt på övertid, helt felaktigt bortdömt också. "Jossan" blir framspelad av en i deras lag, men de vinkar av för offside.

2010-05-09 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson