Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 106

Mittfältare
113 112 116 123

Forwards
118 110

Ersättare
115 119 122
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   DIF
2  1
(1-1, 1-0)

Varningar, LFC: 0
Varningar, DIF: 1
Publik: 911
Domare: Jenny Palmqvist

Första halvlek
05.28 1-0 Josefine Öqvist
08.06 1-1 Ellinor Lindblom (Lundh)
56.01 2-1 Josefine Öqvist


Andra halvlek
45.00 Byte LFC Ut: 18 Linda Sällström, In: 25 Jonna Andersson
45.00 Byte LFC Ut: 23 Jessy Sharro, In: 16 Jessica Samuelsson
56.01 2-1 Josefine Öqvist
70.15 Byte DIF Ut: 17 Matilda Mörn, In: 9 Klara Lindberg
74.03 Byte DIF Ut: 5 Ellinor Lindblom, In: 20 Irma Helin
LFC-DIF 2010 MĂ„ljubel Jossan
Foto: Filip Oskarsson

Första hemmasegern för LFC !

Linköping bröt en negativ trend under onsdagskvĂ€llen nĂ€r laget vann pĂ„ Folkungavallen för första gĂ„ngen under den hĂ€r sĂ€songen. DjurgĂ„rden besegrades med 2-1 efter tvĂ„ mĂ„l av Josefine Öqvist.

Linköpings FC kom till matchen med starkt självförtroende efter cupsegern mot AIK och med en stor hunger efter att knipa första segern på hemmaplan. Linköping kom till spel utan Faith Ikidi som för närvarande deltar i VM-kval för sitt Nigeria.

Djurgården hade en riktig kalaschans direkt i öppningen av matchen när Caroline Frånberg sköt ett tungt skott som gick i ribban bakom Sofia Lundgren. Linköping tog sedan över taktpinnen och efter fem minuter tog Linköping ledningen för första gången på hemmaplan den här säsongen. Josefine Öqvist drev bollen en bit och avlossade sedan ett tungt skott som gick stolpe in och ledningen var ett faktum. Djurgården replikerade dock väldigt fort och fick dit kvitteringen tre minuter efter Linköpings ledningsmål när Ellinor Lindblom fick en utmärkt djupledspassning från Emma Lundh och kunde placera in bollen bakom Sofia Lundgren.

Matchbilden blev väldigt jämn efter dessa två målen och det skapades chanser åt båda håll. Josefin Öqvist fick chansen mitt framför Djurgårdens målvakt men lyckades inte näta för andra gången denna kväll. Linköping började tappa fokus allt eftersom och Djurgården började få grepp om matchen men Sofia Lundgren agerade stabilt i målburen och ställningen var oavgjord i paus.

Linköping gjorde två byten direkt i paus när Linda Sällström och Jessy Sharro utgick och ersattes av Jonna Andersson samt Jessica Samuelsson.

Linköping öppnade andra halvlek på ett väldigt bra sätt och hade en bra chans när Petra Larsson sköt från distans dock utan utdelning. Linköping tog ledningen återigen efter tio minuter i den andra halvleken när Josefine Öqvist blev tvåmålsskytt efter ett snyggt anfall. ”Jossan” hade fler chanser men hennes facit för kvällen slutade på två mål.

Petra Larsson hade en jättechans med fem minuter kvar att spela men avslutet gick över. Djurgården lyfte fram i slutet av matchen men det gav ingen utdelning utan Linköpings FC segrade med 2-1 och tog en väldigt viktig seger, både för poängens skull men även för självförtroendets skull.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson:


- Det var härligt och jag tycker framförallt i andra halvlek att spelet lossnade och vi var närmare tre och fyra än vad de var kvittering. Vi blir lite lugnare, vi får fler passningar och vi håller ihop laget på ett helt annat sätt. Och där tycker jag att Maria ”Kalle” Karlsson gjorde en strålande match.

- Jossan var het som en kamin. Hon har ju ett skott också i ribban, ett jäkla skott. Det första skottet är riktigt bra och det skottet hon har i ribban då tror man ju att ribban ska gå av.

- Jag tycker att överraskningen för mig är att Kalle gör en sån strålande match på mitten. Hon gör en riktigt bra match, hon har fått väntat lite på sin chans och fått hoppat in lite överallt, men idag tog hon verkligen chansen.

2010-05-19 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson