Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 106

Mittfältare
123 112 116 113

Forwards
25 110

Ersättare
102 118 119 122

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
KIF   LFC
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, KIF: 1
Varningar, LFC: 1
Publik: 516
Domare: Sara Persson

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
75.26 Byte LFC Ut: 23 Jessy Sharro, In: 18 Linda Sällström
77.06 Byte KIF Ut: 10 Sanna Talonen, In: 16 Emelia Erixon
Jonna Andersson AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Ännu en oavgjord match för LFC

LFC Ă„kte till Örebro med förhoppningen att knipa tre poĂ€ng pĂ„ bortaplan. Men trots massor av chanser lyckades inte LFC göra mĂ„l och matchen slutade 0-0.

Linköping var innan eftermiddagens match mot KIF Örebro obesegrade på konstgräs i årets allsvenska något som på förhand såg lovande ut för LFCs del då matchen spelades på Behrn Arenas konstgräs i Örebro.

Linköping började matchen bra och hade ett skott på mål redan efter fem minuter då Josefine Öqvist sköt ett skott en bit utifrån straffområdet, men Kristin Hammarström gjorde en bra räddning. Sju minuter senare var samme Öqvist återigen framme och hotade med ett skott i farligt läge precis i straffområdet men återigen var det Hammarström som stod i vägen.

Linköping skaffade två efterföljande hörnor, där bland annat Nora Holstad-Berge var framme på den andra hörnan men Linköping fick inte dit bollen bakom Hammarström. Linköping skapade mest i början av första halvleken och Örebro hade svårt att komma till chanser. Josefine Öqvist var het återigen och det märktes att de två mål som ”Jossan” gjorde mot Djurgården gav ett stort självförtroende. Tillsammans med Jonna Andersson stod de två för en stor del av Linköpings anfallsspel.

Petra Larsson var skottvillig genom hela matchen och hade ett antal skott från distans, dock ville inte något av dessa leta sig in bakom Örebros målvakt Kristin Hammarström.

Linköping skapade chanser i massor men fick inte in bollen och den ineffektivitet som har funnits i tidigare matcher infann sig även denna eftermiddag vilket medförde att de båda lagen gick till halvtidsvila med ett oavgjort resultat.

Trots att Linköping fortsatte att pumpa på under den andra halvleken så kom inte det förlösande ledningsmålet. Närmast för Linköping var Tilda Heimersson som hade ett skott i målställningen efter 78 spelade minuter. Linköping fick nöja sig med ett oavgjort resultat borta mot KIF Örebro och det faktum att laget fortfarande är obesegrade på konstgräs den här säsongen.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
- Vi är riktigt bra i första delen av första halvleken. Örebro kommer in i matchen och avslutar första halvleken lite bättre än oss, dem tuggar sig in och vinner lite fler dueller. Sen i andra tar vi över igen och enligt den officiella statistiken har vi har tolv avslut inne i straffområdet, så det väl klart att vi ska göra ett par, tre mål framåt.

- Jag tycker att den här matchen är ett steg framåt spelmässigt jämfört med matchen mot Djurgården. Det var många spelare som var bra. Vi har en centrallinje som är bra rakt igenom från försvaret till anfallet.

2010-05-23 20:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson