Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 116

Mittfältare
118 112 114 115

Forwards
25 110

Ersättare
102 106 113 119
122 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   KFF
3  0
(3-0, 0-0)

Varningar, LFC: 0
Varningar, KFF: 0
Publik: 819
Domare: Jenny Palmqvist

Första halvlek
11.42 1-0 Petra Larsson (Sällström)
30.59 2-0 Linda Sällström (Öqvist)
35.39 Byte LFC Ut: 25 Jonna Andersson, In: 13 Tilda Heimersson
37.44 3-0 Petra Larsson (Sällström)

Andra halvlek
62.25 Byte LFC Ut: 16 Maria Karlsson, In: 6 Maria Karlsson
77.45 Byte LFC Ut: 10 Josefine Öqvist, In: 19 Ida Brännström
Petra Larsson 2010
Foto: Filip Oskarsson

LFC upp på tredjeplats

Linköpings FC tog sin andra raka seger och har nu spelat fyra matcher i rad utan förlust. Den andra raka segern bärgades under onsdagskvällen när Kristianstads DFF besegrades med 3-0 efter två mål av Petra Larsson (bilden).

Linköpings FC ställdes under onsdagskvällen mot Kristianstads DFF, som innan kvällen parkerade precis framför Linköping i tabellen med två poäng mer inspelade. Det var med andra ord en väldigt viktig match med tre väldigt viktiga poäng som var i potten på Folkungavallens naturgräs.

Kristianstad öppnade matchen med kvällens första målchans men chansen rann ut i sanden innan det blev riktigt farligt för gästerna från nordöstra Skåne. Två hörnor lyckades Kristianstad vaska fram i inledningen men efter de chanserna handlade det mesta om Linköpings FC. Jonna Andersson var framme efter sex minuter och hade ett bra avslut som Kristianstads målvakt Sandra Wahldén kunde rädda. Fem minuter senare tog LFC ledningen i matchen när Petra Larsson drog till från tjugoåtta meter och ledningen var ett faktum för Linköping. Linköping pressade på och visade att de tre poängen skulle hamna i LFC händer den här kvällen. Det blev riktigt farligt när Faith Ikidi nickade fram till Charlotte Rohlin som nickade precis utanför.

Efter en halvtimme utökades ledningen för LFC. Linda Sällström fick en boll från Josefine Öqvist och kunde enkelt och retsamt placera in bollen till en 2-0 ledning för LFC. Efter 38 minuter fick Jonna Andersson lämna matchen och hon ersattes av Tilda Heimersson, vilket medförde att Linda Sällström klev in från högerkanten och gick upp i anfallet för att fylla luckan efter Jonna Andersson, Tilda Heimersson placerades på högerkanten. Minuten efter bytet utökade LFC ledningen ännu en gång. Linda Sällström slog ett inlägg som Petra Larsson hittade rätt på och med en halvvolley gjorde Petra Larsson sitt andra mål för matchen.

I den andra halvleken spelade LFC mest på säkerhet och bevakade ledningen vilket hemmalaget gjorde med stor bravur. Maria ”Kalle” Karlsson fick lämna matchen med en skada och hon ersattes av Maria ”Mia” Karlsson. Josefine Öqvist var genom försvaret ett par gånger, men hamnade allt som oftast ute på kanten och kunde inte hota på ett bra sätt från den positionen. Kristianstad försökte lyfta uppåt i slutet av halvleken, men lyckades inte skapa något konstruktivt, utan istället kunde LFC kontra och det var riktigt nära när Jessica Samuelsson kom fri men chansen rann ut i sanden. LFC segrade med 3-0 och det var aldrig något snack som saken. En viktig seger för LFC som nu avancerade upp till tredjeplats i tabellen.

Tränarkommentarer Peter "Kuno" Johansson:
-
Det var härligt, det fanns många glädjeämnen idag. Vi vann bollen på bra ställen. Sen är det kul att Petra får göra mål igen, hon visar att hon är tillbaka i gammal god form. Försvarsspelet var riktigt bra, samt att våra forwards är riktigt vassa just nu.

- Maja Krantz har gjort jättebra matcher under hela våren och jag tycker att hon är förtjänt av en landslagsplats. Hon har gått framåt något oerhört och idag äger hon hela sin kant.

- Vi får spela våra matcher och försöka vinna våra matcher. Sen vad Malmö och Göteborg gör det får vi se. Vi gör det bästa i våra matcher.

2010-06-02 21:12

Skrivet av: Gustaf Pettersson