Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 106

Mittfältare
118 112 113 123

Forwards
25 110

Ersättare
102 116 119 122

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
SSK   LFC
0  4
(0-0, 0-4)

Varningar, SSK: 0
Varningar, LFC: 0
Publik: 698
Domare: Ivica Matanovic

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
56.48 0-1 Josefine Öqvist (Karlsson)
65.27 Byte SSK Ut: 16 Matilda Forslund, In: 17 Lina Johansson
70.00 0-2 Charlotte Rohlin (Karlsson)
74.08 0-3 Charlotte Rohlin (Larsson)
77.17 Byte LFC Ut: 11 Nora Holstad-Berge, In: 16 Maria Karlsson
79.29 Byte SSK Ut: 9 Carina Holmberg, In: 13 Emelie Marklund
80.47 Byte LFC Ut: 23 Jessy Sharro, In: 19 Ida Brännström
90.42 0-4 Ida Brännström (utan assist)
Måljubel AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Linköpings FC ångar på !

Linköping FC har verkligen hittat formen och tog under eftermiddagen den tredje raka segern när man besegrade Sunnanå med 0-4 efter två mål av Charlotte Rohlin.

Linköpings FC åkte till Skellefteå och mötet med Sunnanå med målet att återvända hem till Östergötland och Linköping med tre poäng i ryggsäcken. Faith Ikidi var inte med laget denna eftermiddag då hon spelade VM-kval med sitt Nigeria, dessutom fattades Jessica Samuelsson som denna helg spelade match med sin moderklubb Smedby AIS.

Linköping inledde piggt och redan efter lite mer än en minut spelad hade Lindad Sällström ett farligt läge, men Linda fick tyvärr inte avslutet på mål. Fyra minuter senare var Jonna Andersson framme men då räddade Sunnanås målvakt Åsa Berglund. Sunnanå var med i matchen till en början och skapade även de chanser bland annat hade Linda Fransson ett distansskott som Sofia Lundgren kunde ta hand om utan problem.

Första halvlek var en tuff tillställning och det utdömdes flertalet frisparkar, den ena bättre än den andra. Båda lagen bjöd upp till spel och båda lagen skapade chanser, med ett visst övertag för de regerande svenska mästarna Linköpings FC. Trots en offensiv fotboll från båda lagen så gick de båda lagen in till halvtidsvila med ett oavgjort resultat.

I andra halvlek klev Linköpings FC upp ett kliv i banan och började sätta alltmer tryck på hemmalaget. Efter tio minuter av den andra halvleken gav det också resultat. Maria ”Mia” Karlsson slog en hörna som Josefine Öqvist var sist på och Linköpings FC hade tagit ledningen genom Öqvists tredje mål för säsongen. Linköping fortsatte trycka på och det hårda arbetet gav utdelning. Efter 70 minuter av matchen var det dags för Linköping att utöka ledningen.

Återigen var det en utmärkt hörna från Maria Karlsson som lagkaptenen Charlotte Rohlin var sist på och Linköping satt ordentligt i förarsätet. Fyra minuter senare var det dags igen för kapten Rohlin att skrivas in i målprotokollet, denna gång med Petra Larsson som framspelare.

Linköping passade på att göra ett par byten i slutet av matchen, bland annat där Jessy Sharro klev ut för att ersättas av Ida Brännström. Samme Brännström avslutade sedan matchen med att nicka in LFCs fjärde mål innan domaren blåste av. LFC tog en stabil seger efter en effektiv andra halvlek och närmade sig Göteborg på andra plats.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:


- Det var en stabil seger. Vi började offensivt och hade bra chanser. Andra halvlek gör vi 1-0 och sedan är vi bättre resten av matchen. Det syns att vi har mer energi och är mer fysiskt starka och orkar jobba genom hela matchen. Vi är rappare på fasta situationer och vi kommer före i duellerna.

- ”Lotta” Rohlin, Maja Krantz och Nora Holstad gör det riktigt. Samtidigt var det många som var bra.

2010-06-06 20:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson