Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 116

Mittfältare
113 112 114 25

Forwards
118 110

Ersättare
102 106 119 122
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
KG   LFC
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, KG:
Varningar, LFC: 1
Publik: 320
Domare: Sara Persson

Första halvlek
19.47 0-1 Linda Sällström

Andra halvlek
59.40 1-1 Linnea Liljegärd (Johansson)

Hedvig Jossan Göteborg 2010
Foto: Filip Oskarsson

Delad pott i Göteborg

Matchen mellan LFC och Kopparbergs/Göteborg FC under lördagseftermiddagen slutade oavgjort 1-1. LFC:s mĂ„l gjordes av Linda SĂ€llström. PĂ„ bilden ses situationen dĂ€r Göteborgs mĂ„lvakt Hedvig Lindahl klĂ€ttrar pĂ„ Josefine Öqvist och sedan tappar bollen sĂ„ att SĂ€llström kan slĂ„ in 0-1.

Det var ett viktigt toppmöte som ägde rum på Valhalla IP under lördagseftermiddagen när tabelltvåan Kopparbergs/Göteborg FC tog emot tabelltrean Linköpings FC. Linköpings FC var tvungna att knipa tre poäng för att kunna närma sig Kopparbergs/Göteborg i tabellen samtidigt som Kopparbergs/Göteborg var tvungna att vinna för att inte avståndet till serieledande Ldb Malmö FC skulle utökas.

Matchinledningen var väldigt jämn och det märktes att det var två topplag som stred om segern den här lördagseftermiddagen. Båda lagen hade chanser i början av matchen men tack vare två bra målvakter, Sofia Lundgren i Linköping och Hedvig Lindahl i Kopparbergs/Göteborg, så var ställningen mållös till en början. Efter arton minuter sköt Linda Sällström från distans, ett skott som träffade målställningen. Minuten senare var Linda Sällström framme igen, denna gång med bättre resultat. Med ännu ett distansskott från Linköpings anfallsstjärna gav Linda Sällström LFC ledningen denna eftermiddag på Valhalla IP. Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka och det bjöds stundtals på riktigt, riktigt bra fotboll.

Linköpings tajta defensiv visade sig från sin bästa sida och det var mycket tack vare det som gjorde att laget kunde till halvtidsvila med en uddamålsledning.

Den andra halvleken bjöd på en chans för Göteborg direkt i inledningen men Sofia Lundgren räddade. Göteborg fortsatte att gå framåt och visade att de var på jakt efter en kvittering. Efter fjorton minuter av andra halvlek kom så utdelningen för hemmalaget. Cathrine Johansson hittade fram till Göteborgs landslagsanfallare Linnea Liljegärd som kunde kvittera tillställningen och samtidigt gjorde sitt elfte mål för säsongen. Linköping hade ett par chanser bland annat ett distansskott från Petra Larsson, men Hedvig Lindahl stod för ännu en bra räddning.

Matchen slutade oavgjort och båda lagen slog fast om sina tabellplaceringar dock utan att närma sig seriesuveränen Ldb Malmö FC.

Tränarkommentarer Peter "Kuno" Johansson:

- Det känns lite onödigt att tappa poäng, för det kunde likaväl ha blivit tre. Vi tycker att vi ska ha en straff i andra halvleken när bollen studsar upp på handen. Det är en rätt hafsig match och det böljar fram och tillbaka. Det syntes att båda lagen har haft ett tufft schema.

- Sofia Lundgren gör en kanonmatch och är bättre klasser än Hedvig Lindahl i Göteborgs målbur.

2010-06-12 17:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson