Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 116

Mittfältare
113 112 114 115

Forwards
118 110

Ersättare
102 106 119 122
123 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   AIK
1  0
(1-0, 0-0)

Varningar, LFC: 0
Varningar, AIK: 0
Publik: 678
Domare: Malin Johansson

Första halvlek
1-0 44.33 Maria Karlsson

Andra halvlek
45.00 Byte LFC Ut, 13 Tilda Heimersson. In, 25 Jonna Andersson
58.23 Byte AIK Ut, 9 Therese Boström. In, 21 Jackie Kisch Brunzell
61.52 Byte AIK Ut, 16 Emma Lindqvist. In, 6 Elin Bragnum
66.35 Byte LFC Ut, 15 Jessica Samuelsson. In, 6 Maria Karlsson
70.48 Byte AIK Ut, 3 Emelie Ölander. In, 11 Shamiram Yakob
79.25 Byte LFC Ut, 12 Petra Larsson. In, 23 Jessy Sharro
Jonna Andersson AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Uddamålsseger för Linköpings FC

Linköpings FC tog en värdefull seger i vårsäsongens sista hemmamatch när LFC besegrade AIK med 1-0 efter mål av Maria "Kalle" Karlsson. Jonna Andersson gjorde en fantastisk andra halvlek och når högst i duellen på bilden mot AIK:s Emilia Appelqvist.

Linköpings FC ställdes mot tabelljumbon AIK under tisdagskvällen på ett soligt Folkungavallen. Linköpings FC var tvungna att vinna matchen för att kunna hänga på Ldb Malmö FC och Kopparberg/Göteborgs FC i tabelltoppen och kom till spel med ordinarie lag, AIK i sin tur var tvungna att vinna för att ta in poäng på Hammarby i bottenstriden för nytt kontrakt.

Linköpings FC öppnade matchen absolut bäst och skapade flertalet chanser direkt från start, den första genom Faith Ikidi som sköt ett tungt skott som gick strax utanför målvakten Maja Åströms vänstra stolpe. Två minuter senare träffade Maria ”Kalle” Karlsson perfekt med huvudet på en hörna, men Maja Åström stod för en riktigt bra räddning och Linköping fick fortsätta jaga efter ledningsmålet. Den första kvarten tillhörde LFC helt och hållet, och det skapades mängder av chanser men det var en orgie i missade målchanser från LFC. Efter den inledande kvarten gick spelkvalitén ner markant och stundtals var det inget vidare underhållningsnivå. Men Linköping fick igång spelet igen och med detta följde ännu fler missade målchanser.

Linda Sällström kom fri men Maja Åström stod återigen för en kanonräddning. Linköping fick tillslut sitt ledningsmål och det kom i den sista spelminuten av första halvlek när en lång hörna gick fram till Tilda Heimersson som sköt in bollen, och på rätt plats befann sig Maria ”Kalle” Karlsson som satte dit ledningsmålet för LFC, det var dessutom hennes första allsvenska mål för året.

I andra halvlek gjorde Linköping ett byte direkt när Tilda Heimersson blev utbytt mot Jonna Andersson. Jonna var på alerten direkt och redan efter tre minuter tog hon fart på högerkanten och spelade snett inåt bakåt fram till Josefine Öqvist som dock sköt utanför. Linköping fortsatte att pressa på och AIK fick mest inrikta sig på försvarsspel. Linköping gjorde ännu ett byte när Jessica Samuelsson blev utbytt och ersattes av Maria ”Mia” Karlsson. Jonna Andersson var framme flertalet gånger och skapade chanser med sin snabba fart under fötterna, men Linköping hade problem med effektiviteten den här tisdagskvällen.

AIK började lyfta fram mer och mer under slutet av matchen och började hota Linköping, men Sofia Lundgren tillsammans med försvararna i Linköping stod pall för de få anfallsförsök som AIK stod för. Jessy Sharro, som byttes in istället för Petra Larsson, hade ett bra skott på tilläggstid som Maja Åström höll på att tappa in bakom sig. Linköping stod inte för någon strålande insats men lyckades vinna med uddamålet.

Tränarkommentarer: Peter "Kuno" Johansson
- Det är härligt med tre poäng. Vi hade mycket målchanser, bland annat 15 chanser innanför straffområdet, vi borde ha gjort fyra, fem mål till på de chanserna. Vi har öppet mål flera gånger och missar och det är naturligtvis inte bra.

- Om vi ska ta våra poäng framöver så gäller det att vi sätter dit våra målchanser, vi har viktiga cupmatcher framöver och då gäller det att vi är där. Spelmässigt är det bara ett lag på banan och vi gör det riktigt bra, men avsluten måste vi vässa till.

- Jonna gör en jättebra andra halvlek, en fantastisk halvlek, hon bidrar med fart och energi. Hon lurar upp Sembrandt ett antal gånger och hon är det stora utropstecknet idag.

2010-06-29 20:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson