Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 116

Mittfältare
108 112 111 113

Forwards
118 110

Ersättare
102 106 115 119
122 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
TFF   LFC
1  1
(1-1, 0-0)

Varningar, TFF: 2
Varningar, LFC: 1
Publik: 496
Domare: Björn SÀrbrink

Första halvlek
08.06 0-1 Maria Karlsson (Rohlin)
28.07 Byte TFF Ut, 9 Lisa Klinga. In, 10 Jennifer Elgeryd
31.34 1-1 Elin Ekblom-Bak (Durakovic)

Andra halvlek
57.54 Byte TFF Ut, 3 Johanna Frisk. In, 80 Elaine Moura
66.20 Byte TFF Ut, 12 Sofie Persson. In, 12 Anna Bergendal
77.20 Byte LFC Ut, 13 Tilda Heimersson. In, 15 Jessica Samuelsson
89.25 Byte LFC Ut, 8 Louise Fors. In, 23 Jessy Sharro
Lollo Fors Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort i vÄrens sista match

Linköpings FC tog en viktig poÀng i serien i vÄrsÀsongens sista match nÀr laget kryssade mot Tyresö pÄ bortaplan. Matchen slutade 1-1 och det var Maria "Kalle" Karlsson som gjorde bortalagets mÄl. Lollo Fors (bilden) gjorde debut och fick goda vitsord.

Linköpings FC åkte till Stockholm och bortamötet mot Tyresö FF för att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt. Linköping startade matchen med nyförvärvet Louise Fors till höger på mittfältet, medan Tyresö valde att starta med ett av sina två nyförvärv då Madeleine Edlund gick in direkt från start i anfallet.

Matchen var en jämn historia redan från start där de båda lagen ville ingjuta respekt i sina motståndare. Linköping fick den absolut bästa starten och tog ledningen efter åtta minuter nära en frispark från Charlotte Rohlin gick fram till Maria ”Kalle” Karlsson som satte dit ledningsmålet och Maria blev målskytt för andra matchen i rad. Tyresö fortsatte att jobba på och som vanligt var det anfallsstjärnan Kristen Van De Ven som var absolut farligt i hemmalaget.

Linköping hade en riktigt bra chans efter tolv minuter när Faith Ikidi hade ett skott från nära håll men Tyresös målvakt Carola Söberg kunde rädda skottet från Faith, som till dagens match fick ta klivet ner från mittfältet till sin vanliga position i försvaret.

Tyresö kvitterade tillställningen efter en halvtimmesspel när Elin Ekblom-Bak kvitterade med skott från straffpunkten som Sofia Lundgren inte kunde rädda. Strax därefter hade Linköpings nyförvärv Louise Fors hade en farlig chans men skottet från strax innanför straffområdet gick utanför.

Båda lagen bjöd upp till spel och det skapades en hel del chanser från båda håll, men utan att det blir några fler mål i den första halvleken.

Den andra halvleken var även den en trevlig historia med mycket chanser åt båda håll. Tyresö tog över lite mer i andra halvleken och skapade en hel del chanser, men Sofia Lundgren stod återigen för en bra insats i Linköpings målbur. Linköping gjorde ett byte efter 70 minuter när Tilda Heimersson klev ut för att ersättas av F20-landslagskamraten Jessica Samuelsson som kom in på vänsterkanten. Linköping stod återigen för en bra insats och fick med sig en poäng hem från den tuffa bortamatchen i Tyresö, nu stundar ett uppehåll till mitten av augusti innan damallsvenskan sätter igång igen.

Tränarkommentarer Peter "Kuno" Johansson:

- Det är en jämn match överlag, det är en bra match med mycket kamp. Vi kanske är missnöjda med vissa moment samtidigt som de är missnöjda med vissa moment, så det var rättvist med ett oavgjort resultat.

Vi visar att vi kan hota vilket lag som helst med vår anfallstriangel med Lollo, Linda, Jossan. Faith och Lotta gör det riktigt bra i försvaret och Sofia gör återigen en säker insats.

- Jag är jättenöjd med Louise debut och hon kommer avgöra många matcher för oss, både med sitt passningsspel och sitt skott.

2010-07-03 16:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson