Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 116

Mittfältare
108 112 118 113

Forwards
105 110

Ersättare
102 106 111 119
123 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   MFF
1  2
(0-2,1-0)

Varningar, LFC: 1
Varningar, MFF: 1
Publik: 1349
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek
04.27 0-1 Manon Melis (Nordin)
36.24 0-2 Linda Forsberg (Nordin)

Andra halvlek
45.00 Byte LFC Ut: 8 Louise Fors, In:11 Nora Holstad-Berge
54.16 Byte LFC Ut: 12 Petra Larsson, In: 6 Maria Karlsson
56.00 1-2 Josefine Öqvist
83.29 Byte LFC Ut: 18 Linda Sällström, In: 25 Jonna Andersson
87.07 Byte Ldb Ut: 18 Pavlina Scasna, In: 6 Kathryn Gill

Bortdömt mål mot Malmö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Förlust mot serieledaren

Linköping föll med 1-2 mot ett bättre spelande Ldb Malmö FC under söndagseftermiddagen. Allsvenskans skyttedrottning Manon Melis och Linda Forsberg nätade för Malmös del medan "Jossan" Öqvist gjorde det för LFC.

Linköpings FC tog emot serieledande Ldb Malmö FC under söndagskvällen, ett Malmö som mer eller mindre verkade ha avgjort damallsvenskan redan innan kvällens match. Linköping å andra sidan kunde knappat in på tvåan Kopparbergs/Göteborg genom en seger och tre poäng.

Ldb Malmö öppnade matchen väldigt piggt och redan efter två minuter hade Malmö vaskat fram både en hörna och ett bra avslut från Nilla Fischer. Malmö fortsatte att ligga på direkt i inledningen på matchen och redan efter fyra minuter tog gästerna från Skåne ledningen i matchen genom damallsvenskans skytteligaledare Manon Melis, som med ledningsmålet gjorde sitt tjugoförsta mål i årets serie. Malmö var pigga genom första halvleken och Linköping verkade ha problem att skapa några bra chanser.

Linköpings första skott på mål kom efter trettio minuter när Josefine Öqvist sköt ett skott som Thora Helgadottir i Ldb Malmös målbur kunde rädda. Minuten senare var Kosovare Asllani framme två gånger inom en minut och hade två skott, dock blev även dessa resultatlösa. Sex minuter senare utökade Malmö ledningen när Linda Forsberg nåddes av en passning från Frida Nordin och helt plötsligt var ställningen 0-2 till gästande Malmö.

Linköping gjorde ett byte direkt i den andra halvleken när Louise ”Lollo” Fors klev ut för att ersättas av norska Nora Holstad-Berge och tio minuter senare var det dags för nästa byte i LFC när Petra Larsson klev ut och blev ersatt av Maria ”6” Karlsson. Två minuter efter bytet reducerade Linköping ställningen i matchen när Josefine Öqvist satte dit reduceringen till 1-2.

Linköping kom igång bättre i den andra halvleken och jagade en kvittering men Ldb Malmö FC var väldigt stabila under eftermiddagens batalj och avgick dessutom med segern och de tre poängen i behåll och väldigt mycket pekar åt att Malmö i och med kvällens seger satte punkt för spänningen i toppen. Linköping får i sin tur försöka jaga ikapp Göteborg som ligger sju poäng före på andraplatsen.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson:

- Dom är bättre än oss och segern är rättvis, det kunde till och med blivit en större seger för Ldb. Dom är bättre än oss framförallt i första halvlek, då är vi med första fem minuterna sen är det helt deras halvlek – det står 0-2 i halvlek och 3-10 i avslut.

- I andra halvleken tycker jag att vi rycker upp oss och vi tar kampen på ett annat sätt ute på planen. Vi gör också 2-1 och har chanser att kvittera men samtidigt har de chansen att göra 1-3.

- Malmö styrde och ställde mestadels, vi var inte på topp på alla positioner och det gäller att vi verkligen är topp på alla positioner och går ut och gör det som vi har pratat om. Det är tungt att säga det, men vi får helt enkelt acceptera att de var bättre än oss idag.

2010-08-29 18:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson