Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 106

Mittfältare
111 108 113

Forwards
105 118 110

Ersättare
102 116 119 123
124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
JBK   LFC
1  1
(0-0, 1-1)

Varningar, JBK: 1
Varningar, LFC: 0
Publik: 383
Domare: Susanne Borg Pilhamre

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
49.25 1-0 Kathlene Fernström
66.37 Byte LFC Ut: 13 Tilda Heimersson, In: 16 Maria Karlsson
75.15 Byte LFC Ut: 18 Linda Sällström, In: 19 Ida Brännström
81.39 Byte JBK Ut: 19 Caroline Lindblad, In: 17 Malin Fors
84.58 1-1 Maria Karlsson
87.36 Byte LFC Ut: 5 Kosovare Asllani, In: 25 Jonna Andersson
Maria
Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort i Mölndal

Linköpings FC fick med sig en poäng hem från kvällens möte mot Jitex BK i Mölndal. Trots underläge och problem att komma till anfall lyckades LFC komma tillbaka och kvittera genom Maria Karlsson.

Linköpings FC begav sig ner till Mölndal för att ställas mot Jitex, laget som skuggar de regerande svenska mästarna i den damallsvenska tabellen, med målsättning att få med sig tre poäng hem och göra ett litet ryck från laget bakom. Linköping valde ikväll att ställa upp med ett tre spelare på mittfältet och tre i anfallet istället för sedvanliga fyra på mitten och två längst fram och detta var en indikation på att laget skulle gå framåt ordentligt.

Jitex hade matchens första chans då Kristin Carlsson hade ett skott på mål från snäv vinkel, men det var inga problem för Sofia Lundgren att rädda det skottet. Linköpings första skott på mål kom efter nio minuter då Kosovare Asllani fick ett bra skottläge i mitten av straffområdet men Jitex målvakt Jenny Olsson kunde rädda och bollen gick ut till hörna för Linköping.

Jitex hade flest skott i den första halvlek och därtill ett par farliga chanser, främst genom forwarden Annica Sjölund som bland annat hade ett riktigt bra läge precis framför Sofia Lundgren med ett tamt avslut gjorde att Lundgren enkelt kunde rädda. I den första halvleken så var det Jitex som skapade flest chanser och Linköping hade problem att komma till avslut mot Jitex målvakt Jenny Olsson. Ställningen var oavgjord och mållös när de båda lagen gick till halvtidsvila.

I den andra halvleken var det återigen Jitex som tog kommandot från start och det dröjde bara fyra minuter innan hemmalaget från Mölndal tog ledningen genom mittbacken Kathlene Fernström som satte dit ledningsmålet efter en hörna. Linköping var i det här läget tvunget att gå framåt och börja skapa chanser för att kunna åstadkomma en kvittering. Redan minuten efter Jitex ledningsmål drog Tilda Heimersson till från distans men skottet gick utanför.

Linköping försökte och försökte att skapa chanser, men det var fortfarande Jitex som stod för chanserna i matchen och Linköping hade svårt att komma till avslut. LFC valde att göra ett byte efter 66 minuter när man plockade ut Tilda Heimersson och satte in Maria ”Kalle” Karlsson – något som senare skulle ge resultat.

Linköping skapade som mest ett par skott från distans och ett skott från snäv vinkel i straffområdet signerat Kosovare Asllani. Men efter 85 minuter kom kvitteringen. Efter en hörna var Maria ”Kalle” Karlsson sist på bollen och kvitteringen var ett faktum. Ett mål som också visade sig det sista för matchen och Linköping fick återvända hemåt med en poäng i ryggsäcken.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson:

- Det är en kamp match med väldigt lite spel från båda håll. Jitex är bättre än oss, vinner lite fler närkamper än oss. De gör 1-0 i början av andra halvlek och då hamnar vi lite i brygga. Men vi kommer tillbaka och det ska tjejerna ha all eloge för och de sista 20 minuterna tycker jag att vi är bättre än dom och de börjar tröttna.

- Vi ska ta med oss att vi kan vända en jävligt jobbigt match, för det är väldigt mycket kamp och vi har svårt att möta Jitex för de får matchen dit dom vill och vi får svårt att bryta det mönstret.

- Våra mittbackar(Rohlin & Ikidi) och Nora sköter sig utomordentligt, de är alltid stabila.

2010-09-01 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson