Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 111 106

Mittfältare
110 112 116 105

Forwards
108 118

Ersättare
102 107 113 115
119 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   HIF
1  2
(1-2, 0-0)

Varningar, LFC: 0
Varningar, HIF: 2
Publik: 314
Domare: Paula Thörn

Period 1
31.12 0-1 Madeleine Tegström
37.44 0-2 Therese Brogårde (Siid-Ahmed)
41.36 1-2 Josefine Öqvist (Fors)

Period 2
62.55 Byte HIF Ut: Nilda Do Nascimento, In: Tempest-Marie Norlin
65.11 Byte LFC Ut: Kosovare Asllani, In: Jonna Andersson
76.10 Byte LFC Ut: Maja Krantz, In: Ida Brännström
76.46 Byte LFC Ut: Nora Holstad-Berge, In: Jessica Samuelsson
79.03 Byte HIF Ut: Kristin Bengtsson, In: Leena Puranen
91.27 Byte HIF Ut: Susan Varli, In: Sara Viman
Bortdömt mÄl mot Malmö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Bottenapp för Linköping

Linköpings FC stod för sÀsongens bottennapp nÀr de regerande svenska mÀstarna förlorade mot Hammarby som krigar i botten av tabellen. Matchen slutade 1-2 till ett hÄrt jobbande Hammarby.

Linköpings FC tog emot Hammarby IF DFF under måndagskvällen på Folkungavallen, en match som gällde viktiga poäng för båda lagen. Linköping jagades av Tyresö FF och Jitex BK medan Hammarby var tvungna att ta poäng för att ha chans till nytt kontrakt i Damallsvenskan.

Linköping fick matchens första läge när Linda Sällström hade ett avslut i straffområdet, ett skott som dock gick utanför målramen. Fem minuter senare kom matchens första skott på mål när Louise Fors sköt strax innanför straffområdet men Hammarbys målvakt Minna Meriluoto räddade.

Linköping fortsatte att skapa chanser och det var återigen Louise Fors som hade ett farligt avslut men återigen stod Hammarbys målvakt för en bra räddning. Linköping var det bättre laget i den första kvarten av matchen, men sedan kom Hammarby in i matchen ordentligt. Linköping tappade spelet och Hammarby som jobbade stenhårt hela matchen kunde ta sig in i handlingarna.

Efter en halvtimma tog också Hammarby ledningen när Madeleine Tegström gav gästerna ledningen. Sju minuter senare var det dags igen när Therese Brogårde gjorde 0-2. Linköping reducerade matchen fem minuter senare när Josefine "Jossan" Öqvist satte dit bollen.

I den andra halvleken försökte Linköping att ta tillbaka matchen och började skapa chanser framåt. Men Hammarby stod upp och krigade genom den hela andra halvleken. Linköping försökte väcka laget genom att göra tre byten, men det hjälpte föga den här kvällen. Hammarby kämpade hårdare och kunde ta tre viktiga poäng i kampen för nytt kontrakt.

Tränarkommentarer Peter "Kuno" Johansson:

- Det var ett riktigt bottennapp från våran sida. Vi var bra i de första 15 minuter i första halvlek. Jag tycker att det bara är två spelare som får beröm idag, Faith Ikidi är riktigt bra som vanligt och sen tycker jag att Linda Sällström visar engagemang. Vi gör alla våra byten och alla tre som kommer in ger mer energi än vad de andra på planen gör och jag tycker att det är en tankeställare för oss.

- Man måste ha en heder i kroppen och man måste prestera. Vill man ha en chans att komma med i ett landslag ska man vara bra i såna här matcher. Det är den sämsta matchen under min tid här och det är en skam att förlora på det sättet som vi gör.

2010-09-27 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson