Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
116 111 107 106

Mittfältare
110 112 113 118

Forwards
108 105

Ersättare
114 115 119 121
123 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
KFF   LFC
0  5
(0-3, 0-2)

Varningar, KFF: 2
Varningar, LFC: 1
Publik: 567
Domare: Jenny Palmqvist

Första halvlek
33.22 0-1 Kosovare Asllani (Öqvist)
41.37 0-2 Josefine Öqvist (Asllani)
44.29 0-3 Nora Holstad-Berge

Andra halvlek
54.48 0-4 Linda Sällström (Heimersson)
59.29 0-5 Charlotte Rohlin (Fors)
67.45 Byte LFC Ut: Linda Sällström, In: Jessica Samuelsson
71.49 Byte LFC Ut: Kosovare Asllani, In: Ida Brännström
74.58 Byte LFC Ut: Maria Karlsson, In: Michaela Johnsson
Måljubel AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Storseger över Kristianstad

Linköpings FC tog en riktig storseger när laget utklassade Kristianstads DFF med 0-5 under söndagen. Det bör tilläggas att matchen bjöd på fem olika målskyttar i LFC.

Linköpings FC gästade Kristianstads DFF under söndagseftermiddagen på en perfekt gräsmatta, en ovanlig syn i oktober. LFC hade pressen på sig att vinna efter att Tyresö tagit över Linköpings tredjeplats i tabellen. Linköping öppnade matchen riktigt bra och det märktes att laget var riktigt suget på att ta med sig tre poäng hem till Linköping. Linköping första chans som var av den bättre sorten kom redan efter fem minuter när Kosovare Asllani var framme och sköt strax utanför straffområdet, men Kristianstads målvakt kunde rädda. Linköping var det bättre laget från första minut i matchen men Kristianstad stack upp och hotade ett antal gånger men då klev Sofia Lundgren fram och visade vilken kompetent burväktare som Linköping besitter.

Efter 32 minuter kom det efterlängtade ledningsmålet när Kosovare Asllani spräckte nollan efter en fin framspelning från Josefine Öqvist. Ett mål som verkligen fick det att lossna för Linköping, 0-2 kom strax därefter och när Josefine Öqvist satte dit bollen, framspelad av Asllani. Nora Holstad-Berge satte sedan dit 0-3 innan paus och känslan var att matchen var avgjord redan efter första halvlek.

Linköping fortsatte på den inslagna vägen i andra halvlek och bjöd på riktigt fin fotboll såväl i offensiven som i defensiven. Linda Sällström punkterade matchen definitivt när hon satte dit 0-4 efter 54 spelade minuter av matchen. Strax därefter var det dags igen när Charlotte ”Lotta” Rohlin satte dit 0-5, assisterade av Louise ”Lollo” Fors. Linköping kontrollerar sedan matchen i andra halvlek och Kristianstad är egentligen aldrig nära att komma ikapp Linköping och lagets stora ledning. Noterbart är att Michaela Johnsson fick göra sitt första framträdande för LFC i årets Damallsvenska när hon kom in efter 74 minuter. Linköping vinner rättvist och tar därmed tillbaka tredjeplatsen när en match återstår av Damallsvenskan.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:


- Vi gör en jättebra match från start till slut. En av de absolut bästa under året och den bästa matchen när det kommer till vårt anfallsspel. Vi har ett jättetryck i början av matchen men Kristianstad sticker upp och Sofia gör en jätteräddning vilket var väldigt viktigt för oss. I andra halvlek bestämmer vi totalt och vi gör en jättebra match med många spelare som var strålande bra, Tilda Heimersson och Petra Larsson är riktigt bra centralt i mitten.

- Vi har sagt att vi ska avsluta den här säsongen så bra som vi kan. Om man tittar på säsongen så har vi inte haft några större svackor under längre tid dock har vi varit ojämna i enskilda matcher och det är beror mycket på att vi har en ung trupp. Våra unga spelare måste spela mycket i den här typen av matcher för att få erfarenhet, och jag tror att det är många spelare har lärt sig mycket under året.

2010-10-10 17:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson