Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
121 111 107 106

Mittfältare
118 112 113 115

Forwards
119 25

Ersättare
101 108 114 116
124

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   KRKA
5  0
(1-0, 4-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KRKA:
Publik: 229
Domare: Kateryna Monzul

Första halvlek
13:e 1-0 Linda Sällström

Andra halvlek
45.00 Byte LFC Ut: Maria "6" Karlsson, In: Louise Fors
58:e Byte LFC Ut: Petra Larsson, In: Maria "16" Karlsson
60:e 2-0 Ida Brännström
64:e Byte LFC Ut: Jonna Andersson, In: Michaela Johnsson
70:e 3-0 Maria Karlsson
84:e 4-0 Louise Fors
90+4 5-0 Louise Fors
GlÀdje efter mÄl mot Krka
Foto: Erik Åström

Storseger för Linköping mot Krka

Första matchen slutade 0-7 nÀr lagen möttes i Slovenien. Den andra matchen bjöd inte pÄ lika stora siffror, men likvÀl en storseger för LFC med 5-0 mot ZNK Krka.

Linköping ställdes mot ZNK Krka under torsdagseftermiddagen i den andra matchen av sextondelsfinalen i UEFA Women Champions League, efter att ha besegrat slovenskorna med 0-7 i den första matchen. Linköping dominerade matchen redan från start och det var aldrig något snack om saken. Linköping hade ett massivt bollinnehav från första minut men hade problem att komma till och skapa chanser mot ett kompakt motståndarförsvar. Efter tolv minuter tog Linköping ledningen när Linda Sällström nickade in en hörna från höger. Linköping fortsatte att pressa på och skapade chanser men satte in dit bollen, bland annat brände Jonna Andersson ett jättebra läge i boxen. Linda Sällström var en av spelarna som trivdes väldigt bra i första halvlek då hon gång på gång spurtade ifrån sin försvarare för att komma till inläggsläge. ZNK Krka var aldrig nära i första halvlek och Linköping gick till halvtidsvila i ledning.

Linköping bytte in Louise Fors i halvlek för att sätta igång offensiven och ”Lollo” satte igång direkt och drev på Linköpings offensiv. Efter fem minuter i den andra halvleken hade Ida Brännström en farlig nick i ribban, men Krka stod emot bra i defensiven. Men fem minuter senare tog Ida Brännström revansch när hon nickskarvade in 2-0 målet och utökade LFC:s ledning. Linköping var det bättre laget genom hela matchen och det märktes att det var klasskillnad mellan de båda lagen. Efter 63 minuter hade Krka sin första och enda målchans i matchen när Dragica Stipič rann igenom men Hilda Carlén, som gjorde debut i LFC-tröjan under kvällen, kom ut bra och kunde rensa undan. 66:e minuten var Tilda Heimersson framme och hade ett stenhårt skott i ribban. Linköping punkterade matchen totalt när Maria ”Kalle” Karlsson satte dit 3-0. Resten av matchen handlade mer om att spela av matchen för Linköpings del. Louise Fors utökade ledningen till 4-0. ”Lollo” blev tvåmålsskytt på övertid när hon skickade in en frispark från distans till 5-0, som också blev slutresultatet.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson:

- Det är lite avslaget stundtals, det får man erkänna. Vi gör de här målen och stundtals är det rätt bra. Men det är lätt att överarbeta och jag tycker att vi överbetar stundtals.

- Vi kommer till kanten och kom till inlägg, men vi var inte där i straffområdet, vi skulle ha kommit in bakom backlinjen lite mer under matchen.

- Linda var pigg i benen idag och gör det bra. Jag tycker att hon var outstanding där ute idag.


2010-10-14 19:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson