Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 116

Mittfältare
118 112 113 115

Forwards
108 118

Ersättare
102 106 111 119
124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   SPARTA
2  0
(0-0, 2-0)

Varningar, LFC:
Varningar, SPARTA:
Publik: 354
Domare: Natalia Avdonchenko

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
51:e minuten 1-0 Charlotte Rohlin (Louise Fors)
60:e minuten Byte LFC Ut: Maria "16" Karlsson, In: Maria "6" Karlsson
70:e minuten Byte LFC Ut: Louise Fors, In: Nora Holstad-Berge
81:e minuten 2-0 Jessica Samuelsson (Linda Sällström)
84:e minuten Byte LFC Ut: Jessica Samuelsson, In: Jonna Andersson
Rohlin glad efter mÄl 2010
Foto: Filip Oskarsson

Bra utgÄngslÀge efter seger mot Prag

Linköpings FC tog en viktig seger mot Sparta Prag under eftermiddagen med 2-0 och skapade ett bra utgÄngslÀge inför nÀsta veckas retur pÄ bortaplan i Prag.

Linköpings FC ställdes under onsdagseftermiddagen mot Sparta Prag i den första matchen av två i åttondelsfinalen i UEFA Women Champions League. Linköping ägde spelet redan från början trots en stark motvind och var det spelförande laget i den första halvleken och Sparta Prag såg en aning bleka ut i matchinledningen. Det bjöds på mycket kamp och stundtals vackert spel under inledningen av matchen. Linköping var på väg igenom ett flertal gånger men blev tveksamt avblåsta för offside vid de flesta tillfällena. Linda Sällström oroade ständigt från sin högerkant och var en stor del av det offensiva spelet för Linköping i den första halvleken, där ibland ett farligt läge när hon sköt strax utanför efter en halvtimmes spel i den första halvleken. Sparta Prag skapade i stort sett bara en chans i första halvlek och den kom efter 40 minuter men Sofia Lundgren kunde rädda utan några större problem.

I den andra halvleken fick Linköpings FC möjligheten att utnyttja den starka medvind som rådde för dagen på Folkungavallen och det var något som hemmalaget gjorde. Man skapade fler och fler chanser och pressade tillbaka Sparta Prag ordentligt under långa stunder. Linda Sällström som flyttades upp till anfallet i andra halvlek var framme efter fem minuter med ett bra läge men Sparta Prags målvakt kunde rädda i det läget. Men efter ytterligare fem minuter tog Linköping ledningen. Louise Fors drog till på en frispark från distans och på returen kunde lagkaptenen Charlotte Rohlin sätta upp bollen i nättaket och Linköpings ledning var ett faktum. LFC fortsatte att pressa på men tappade spelet stundtals och bjöd in Sparta Prag i matchen.

Trots möjligheter till bra chanser lyckades inte Prag skapa något nämnvärt under den andra halvleken. Även Linköping hade problem med sista passningen på offensiv planhalva och hade svårt att komma till riktigt klara anfallslägen. Men med tio minuter kvar att spela av ordinarie matchtid fick Jessica Samuelsson ett gyllene läge och på volley styrde hon in Linda Sällströms inlägg och matchen var avgjord. Linköping hade bud på fler mål och hade ett bra läge i slutminuten men domaren blåste av precis innan bollen passerade Sparta Prags mållinje. Det blev seger med två mål för LFC och ett bra utgångsläge inför returen som spelas om en vecka.

Tränarkommentarer Peter "Kuno" Johansson:

- Det var härligt att vinna mot Prag i eftermiddag och det är andra halvlek som avgör. Naturligtvis är det jätteskönt med seger. Men vissa grejer kan vi göra ännu bättre, vi snackar om att vi ska slå fler diagonala bollar och när vi gör det så skapar vi chanser och det kunde vi gjort fler gånger. Jag tror vi slår fyra stycken, en resulterar i ett friläge och en resulterar i ett mål. Vi måste också sätta fler bollar på mål, vi gör det en gång och då blir det mål.

- Det blir en kampmatch nästa vecka och det kommer bli tufft. Idag kryssar vi en halvlek och vinner en, kan vi kryssa två halvlekar där nere så är vi vidare.

2010-11-03 16:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson