Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 106

Mittfältare
118 112 113 110

Forwards
108 105

Ersättare
102 111 115 119
116

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
SPARTA   LFC
0  1
(0-0, 0-1)

Varningar, SPARTA:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare: Kirsi Heikkinen

Första halvlek
Ingen händelse

Andra halvlek
62:e 0-1 Kosovare Asllani (Louise Fors)
69:e Byte LFC Ut: Tilda Heimersson, In: Nora Holstad-Berge
79:e Byte LFC Ut: Josefine Öqvist, In: Maria "16" Karlsson
Jubel i Prag - Champions League
Foto: Linköpings FC

LFC till kvartsfinal efter seger!

Glada LFC:are efter en kanoninsats i Prag. LFC vann även andra matchen i åttondelen mot Sparta Prag. 1-0 (0-0) blev resultatet efter att Kosovare Asllani nickat in Lollos Fors frispark efter timmens spel. UPPDATERAD: Se foto och video från matchen.

>> Bilder från matchen (Aleš BÄ›hounek) 
>> Highlights Webb-TV (CT24)

 
Linköpings FC spelade under onsdagseftermiddagen mot Sparta Prag i den andra matchen i åttondelsfinalen i UEFA Women’s Champions League. Linköping vann första mötet med 2-0 på hemmaplan och hade således ett utmärkt utgångsläge inför returen på bortaplan. Linköping överraskade Prag genom att börja matchen med en charmoffensiv, allt för att avgöra tillställningen så fort som möjligt.

Linköping skapade mängder av chanser i inledningen på matchen, bland annat ett par träffar i målramen. Efter en bra inledning av Linköping började Prag äta sig in i matchen och även de började skapa chanser i den första halvleken. Prag spelade framförallt ett väldigt tufft spel men Linköpingsspelarna stod upp på ett bra sätt och höll humöret i schakt matchen igenom. Första halvleken slutade alltjämt oavgjort och det var en halvlek med två olika ansikten.

I den andra halvleken bestämde sig Linköping för att avgöra matchserien och skjuta Sparta Prag i sank. Sagt och gjort, efter sjutton i den andra halvleken tog Linköping ledningen när Kosovare Asllani nickade in 1-0 efter en mycket bra frispark från Louise ”Lollo” Fors. Linköping fortsatte vara det spelförande laget och Sparta Prag hade egentligen ingen chans efter att LFC tagit ledningen i matchen. Linköping fick en boll till, ett mål som felaktigt dömdes bort för offside. Sparta Prag skapade ingenting efter Linköpings ledningsmål och segern var odiskutabel för gästerna från Linköping. Nu stundar kvartsfinal för LFC, motståndet lottas nästa vecka.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Inför matchen så skulle vi spela offensiv och bestämma matchen. Vi spelar väldigt bra första 20 minuter och har chanser. Prag spelar väldigt tufft och äter sig in i matchen och i slutet av första halvleken skapar de. I andra halvlek tar vi ledningen med 0-1 av Kosse efter frispark från Lollo. Vi får också in 0-2 som blir bortdömt. Vi spelar väldigt stabilt.

- Matchbilden var ganska lik den som vi hade målat upp innan matchen.

- Jag tycker att när man vinner fjärde matchen i rad utan att släppa in mål. Något som är väldigt positivt är att vi inte tappar humöret när de spelar tufft.
 
 

» Se Matchrapporten från UEFA.com2010-11-10 16:25

Skrivet av: Webbredaktionen