Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
121 114 107 106

Mittfältare
112 111 116

Forwards
119 118 110

Ersättare
101 122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
MIK   LFC
0  9
(0-3, 0--6)

Varningar, MIK:
Varningar, LFC:
Publik: 507
Domare: Susanne Borg Pilhamre

Första halvlek
4:e minuten 0-1 Ida Brännström
25:e minuten 0-2 Faith Ikidi
43:e minuten 0-3 Josefin Öqvist

Andra halvlek
45:e minuten Byte LFC Ut: 19 Ida Brännström, In: 25 Jonna Andersson
57:e minuten 0-4 Linda Sällström
63:e minuten 0-5 Faith Ikidi
69:e minuten 0-6 Faith Ikidi
75:e minuten Byte LFC Ut: 18 Linda Sällström, In: 22 Maria Svensson
76:e minuten 0-7 Josefin Öqvist
78:e minuten 0-8 Charlotte Rohlin
82:e minuten 0-9 Faith Ikidi
Målglädje 2010 Göteborg
Foto: Filip Oskarsson

Storseger för LFC i Jönköping

Linköpings FC gick ikväll in i Svenska Cupen och ställdes där mot Division 2 laget Mariebo IK från Jönköping. Linköping var storfavoriter och segrade tillslut med 0-9.

Linköpings FC ställdes under onsdagskvällen mot Mariebo IK i den tredje omgången av Svenska cupen, en turnering som LFC har gått segrande ur två i rad. Linköping kom till spel med ordinarie lag och hade ett stort övertag redan från början och skapade chanser direkt mot Mariebos målbur. Redan efter fyra minuter kom LFCs första mål för kvällen. Maria ”Mia” Karlsson slog en hörna som Ida Brännström fick huvudet på och Linköpings ledning var ett faktum. Linköping fortsatte i samma takt och gick framåt hela tiden.

Linköping vaskade fram ett antal farliga hörnor, men dröjde innan storfavoriten Linköping utökade ledningen. När målet kom så var det återigen på hörna och det var återigen Maria ”Mia” Karlsson som slog hörnan med Faith Ikidi som sista spelare på bollen. Josefin Öqvist kom genom Mariebos försvarslinjen gång på gång men Mariebos målvakt stod för ett par lyckades utrusningar och stoppade Öqvists försök. Öqvist fick dock revansch innan den första halvlekens slut när ”Jossan” satte dit 0-3 och Linköping gick till halvtidsvila med en klar ledning.

Linköping fortsatte i samma stil direkt i andra halvlek och gav inte Mariebo något utrymme för eget spel. Men Mariebo krigade på med en härlig glöd och kom efter hårt jobb fram till lägen, men då stod Maria Edman i LFCs målbur i vägen för en reducering. Linköping var det betydligt bättre laget genom hela matchen och utökade ännu en gång när Linda Sällström stod för en fin löpning och kunde sätta dit Linköpings fjärde mål för kvällen.

Linköping gjorde ytterligare ett hörnmål i kvällens match när Faith Ikidi nickade in 0-5 på Petra Larssons hörna. Även 0-6 målet kom på en hörna och det var återigen Faith Ikidi som var framme och nickade in sitt tredje mål för kvällen. Det var spel mot ett mål i stort sett hela tiden och Mariebo såg ut allt tröttare ut ju längre matchen gick. Något som LFC kunde utnyttja genom att göra ännu ett mål när Jonna Andersson hittade in till Josefin Öqvist som stod för sitt andra mål i matchen. Linköping utökade igen bara ett par minuter efter 0-7 målet när lagkaptenen Charlotte Rohlin nickade in 0-8 på en hörna, återigen var de Maria ”Mia” Karlsson som slog hörnan.

Faith Ikidi flyttades upp på det offensiva mittfältet i andra halvlek och visade i samband med sitt 0-9 mål att hon kan göra på mål på fler sätt än hörnor, då hon vackert placerade in bollen. Linköping hade sedan bud på fler mål men fick nöja sig med nio mål framåt och noll insläppta vilket medför att LFC nu är klara för den åttondelsfinal i Svenska Cupen.

Tränarkommentarer Peter "Kuno" Johansson:

- Vi gör vad vi ska och det är en bra insats. Det är roligt att gör vi många på mål fasta situationer och det är även bra att det är bra spridning. I andra gör vi ett par fina spelmål, Jossan och Jonna gör ett riktigt fint mål efter kombination.

- Jag tycker att vi höjer oss efter pausen, det känns som att vi kan höja oss om vi vill och det gör vi också.

2010-05-05 20:25

Skrivet av: Gustaf Pettersson