Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 106

Mittfältare
113 112 114 123

Forwards
118 110

Ersättare
102 116 119
122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
AIK   LFC
0  2
(0-2, 0-0)

Varningar, AIK:
Varningar, LFC:
Publik: 172
Domare: Martin Segerström

Första halvlek
21:e 0-1 Linda Sällström
31:e 0-2 Josefine Öqvist

Andra halvlek
62:e Byte LFC Ut: 10 Josefin Öqvist, In: 25 Jonna Andersson
73:e Byte LFC Ut: 23 Jessy Sharro, In: 19 Ida Brännström
80:e Byte LFC Ut: 7 Charlotte Rohlin, In: 16 Maria Karlsson
MÃ¥ljubel AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

LFC avancerar till kvartsfinal

Linköpings FC segrade under torsdagen mot AIK med 0-2 i Svenska Cupens fjärde omgång och har nu avancerat fram till kvartsfinal.

Linköping åkte till Skytteholms IP under torsdagen för att ställas mot allsvenska konkurrenten AIK i Svenska Cupens fjärde omgång. Linköping hade fördel mot AIK i kraft av seger på just Skytteholm i upptakten av allsvenskan när LFC segrade med 0-2. Linköping ändrade om i laget inför matchen vilket resulterade i att Nora Holstad-Berge klev ner i backlinjen och Faith Ikidi klev upp på mittfältet. Även Jessy Sharro klev in på mittfältet och spelade ute till vänster.

Linköping öppnade matchen starkast och experimentet med att spela 4-4-2 visade sig vara ett lyckat drag. Men det var AIK som hade matchens första chans när Emelie Karlsson-Wedin sköt i ribban. Linköping skapade sedan flertalet chanser och det märktes att Linköping trivs oerhört bra på konstgräs där laget verkligen får chansen att spela ett bra passningsspel med hög fart och mycket finess.

Den första kvarten var en jämn tillställning och de båda lagen skapade chanser framåt, men efter första kvarten tog LFC tag i taktpinnen och det var nära att Josefin Öqvist kunde ge LFC ledningen efter 20 minuter.

Det var Linköping som drev matchen framåt och tillslut gav det ett ledningsmål. Ett lyckat inkast gjorde att Nora Holstad-Berge kunde nickskarva fram till Linda Sällström som kom helt fri på den bortre stolpen och kunde göra bort AIKs målvakt för att sedan placera in ledningsmålet.

Linköping fortsatte att pressa på och det dröjde inte länge innan det återigen var dags för LFC att fira ett mål. Linda Sällström hade bollen på mittplan och slog en underbar djupledsboll till Josefin Öqvist som i fritt läge enkelt kunde placera in bollen och tvåmålsledningen var ett faktum.

Linköping var nära att utöka ledningen direkt i den andra halvleken men Josefin Öqvists nick gick precis utanför stolpen. Andra halvlek bjöd mest på ett ställningskrig och Linköping verkade vara väldigt nöjda med en tvåmålsledning. Jonna Andersson var nära att utöka ledningen till 0-3 men en AIK försvarare kunde rensa undan.

AIK var nära att reducera på tilläggstid men Elin Bragnums avslut gick över målet. Linköping tog en viktig seger, både för avancemanget och för självförtroendet. Härnäst väntar Djurgården på Folkungavallen på onsdag kväll.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson
:

- Första halvlek är helt klart ett steg framåt för våran del, men man ska komma ihåg att vi är på konstgräs igen och då blir det en helt annan fotboll.

- I andra halvlek kontrollerar vi matchen och AIK skapar i stort sett ingenting samtidigt som vi kunde ha gjort ett par mål till framåt. Det här var en riktigt härlig seger, det kändes stabilt och vi visade många fina intentioner.

2010-05-13 17:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson