Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
113 112 114 106

Forwards
25 118

Ersättare
116 110 119
122 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
KFF   LFC
2  3
(0-0) 0-0 ef, 2-3 e str

Varningar, KFF:
Varningar, LFC:
Publik: 377
Domare: Sara Persson

Straffläggningen
1-0 M L Vidarsdottir
1-1 Petra Larsson
 
Miss Kristianstad
1-2 Linda Sällström
 
Miss Kristianstad
1-3 Josefine Öqvist
 
2-3 Susanne Moberg
Miss LFC

Miss Kristianstad
LFC:s 5:e straff behövdes ej
LFC-DIF 2010 Måljubel Jossan
Foto: Filip Oskarsson

LFC vann på straffar

Linköpings FC gick vidare till semifinal i Svenska Cupen under onsdagskvällen när Kristianstads DFF besegrades med 3-2 efter straffar.

Linköpings FC var ett av de lag som pekades ut som förhandsfavoriter i årets upplaga av Svenska Cupen. Ikväll var det dags för kvartsfinal för LFC och man ställdes där mot Kristianstads DFF, som Linköping så sent som förra onsdagen besegrade med 3-0 hemma på Folkungavallen efter en exemplariskt genomförd insats.

Linköpings FC öppnade matchen absolut bäst trots att laget inte högpresterade på något sätt. Man pressade Kristianstad och skapade chanser under stora delar av inledningen. Som vanligt under den här säsongen var försvarsspelet väldigt stabilt och Kristianstad kom inte speciellt långt i sina försök att etablera något vidare anfallsspel. Efter 30 minuter gjorde Linköping sitt första byte när Maria ”Mia” Karlsson blev utbytt och blev ersatt av den unga yttern Jessy Sharro. Trots att Linköpings FC kontrollerade första halvleken så bjöd inte den första halvleken på något mål, utan lagen fick gå till pausvila med ett oavgjort resultat i ryggsäcken.

I den andra halvleken jämnades matchbilden ut och tillställningens underhållningsvärde sjönk. Trots detta var det fortfarande Linköping som skapade de flesta och de bästa chanserna. Lagkaptenen Charlotte Rohlin hade en nickskarv som träffade ribbkrysset och det var väldigt nära att Linköping tog ledningen i kvartsfinalen. Linda Sällström hade också ett jätteläge när hon fick öppet mål, men turen var inte med i Linköpings anfallsspel denna kväll. Tilda Heimersson var aktiv på sin högerkant och oroade Kristianstads försvarare ständigt under hela matchen. Linköpings tvingades till två byten under andra halvleken, först när Nora Holstad-Berge var tvungen att byta, hon ersattes av Maria ”Kalle” Karlsson, och tio minuter senare var lagkaptenen Charlotte Rohlin tvungen att byta efter att en armbåge olyckligt träffat Rohlin i ansiktet. Rohlin blev ersatt Josefine Öqvist. Matchen slutade oavgjort efter fulltid och gick till förlängning.

Under förlängningen var Linköping det bättre laget och hade tre rena frilägen där Öqvist låg bakom två av dessa, men utan resultat. Förlängningen förblev mållös och gick till straffar.

Där var Linköping det bättre laget och framförallt målvakten Sofia Lundgren som stod för tre kalasräddningar som låg till grunden för segern på straffar. Linköpings mål under straffläggningen gjordes av Petra Larsson, Linda Sällström och Josefine Öqvist.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Det känns väldigt bra i försvarsspelet just nu. Trots att vi får möblera om efter skador så känns det väldigt bra och hela försvarslinjen är oerhört stabil. Maja Krantz och Jessica Samuelsson gör det riktigt bra som ytterbackar, de är grymt bra i försvarsspelet och är helt okej framåt.

- Sofia Lundgren avgör matchen på egen hand i straffläggningen. Där visar hon att hon är en riktig världsmålvakt när hon räddar den första straffen som hon egentligen inte ska kunna nå. ”Jossan” kommer in 20 minuter före slutet och skapar mängder och det märks att hon är i otrolig form. Hon skapar chanser både åt sig själv och för hennes lagkamrater.

2010-06-09 22:40

Skrivet av: Gustaf Pettersson