Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 116

Mittfältare
113 108 111 112

Forwards
118 110

Ersättare
102 106 115 119
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
KIF   LFC
2  1
(1-0,0-1,0-0,1-0)

Varningar, KIF:
Varningar, LFC:
Publik: 421
Domare: Linn Andersson

Första halvlek
38:e 1-0 Sandra Talonen (Gardarrsdottir)

Andra halvlek
58:e 1-1 Louise Fors
62:e Byte LFC Ut: 10 Josefine Öqvist, In: 25 Jonna Andersson

Förlängning
Byte LFC Ut: 13 Tilda Heimersson, In: 23 Jessy Sharro
118:e 2-1 Marie Hammarström
Bortdömt mål mot Malmö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Sorti ur cupen

Link√∂pings FC √•kte till √Ėrebro med m√•ls√§ttningen att g√• vidare till final i Svenska Cupen. Men ikv√§ll slutade inte resultatet LFC:s v√§g, √Ėrebro vann med 2-1 efter f√∂rl√§ngning.

Linköpings FC åkte till Örebro och Behrn Arena under måndagskvällen för att ställas mot KIF Örebro i Svenska Cupens semifinal och med målsättningen att avancera fram till final där Djurgården redan befann sig innan kvällen. Linköping öppnade matchen på ett positivt sätt, även om matchen i sig inte bjöd på något större underhållningsvärde.

KIF Örebro tog ledningen i matchen i den 38:e minuten när Sandra Talonen nickade in en hörna från lagkamraten Edda Gardarsdottir. Linköping hade stora problem med underlaget under kvällen och fick inte riktigt igång sitt passningsspel i den första halvleken.

I den andra halvleken får Linköping igång sitt passningsspel och maskineriet började sakta men säkert att jobba som det brukar göra. Med detta följde också kvitteringen när Louise ”Lollo” Fors drog på ett skott med vänsterfoten i den 56:e minuten, ett skott som överraskade Örebros målvakt Kristin Hammarström. Linköping var det bättre laget och hade ett par målchanser som borde ha resulterat i ett minst ännu ett mål framåt, därtill hade gästerna det mesta utav bollinnehavet denna kväll.

Matchen stod 1-1 efter fulltid och förlängning väntade på Behrn Arena. En förlängning där LFC var det bollförande laget återigen, men problemen i anfallsspelet som visat sig tidigare under säsongen verkade göra sig påminda.

När flertalet av åskådarna för kvällen trodde att matchen skulle gå till straffar kom det ett mål och det Örebros Marie Hammarström som fick på en bra träff utanför straffområdet, ett skott som Sofia Lundgren inte kunde rädda. Örebro höll sedan förlängningen ut och gick vidare till final i Svenska Cupen, där de ställs mot Djurgården.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson:

- Vi försöker jobba hårt och skapa chanser men vi kan prestera mycket bättre i den sista tredjedelen utav planen. Vi kommer förbi deras mittfält, men inte deras försvarsspel. Sen har vi två jättelägen från drygt en meters avstånd som vi egentligen bara ska lyfta in men vi lyckades inte med det ikväll.

- Vi blev överraskade av underlaget när det hade regnat så mycket. Vi blev bollrädda i vissa situationer och vi mötte inte upp bollen på det sätt som vi ska göra. Vi är det bättre lag men vi vet att kan prestera mycket bättre.

2010-08-09 22:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson