Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 116

Mittfältare
112 113 120

Forwards
119 118 106

Ersättare
123 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
110 114
Matchfakta
KIF   LFC
0  2
(0-0)

Varningar, KIF:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare:

0-1 Ingrid Schjelderup (83)
0-2 Maria "16" Karlsson (90)
 
Petra vs KIF 2009
Foto: Tobias Josefsson

Stabilt spel och LFC-seger

Efter en gedigen och stabil insats kunde LFC gĂ„ segrande ur striden mot Örebro pĂ„ Behrn Arena. Seger 2-0 (0-0) efter att Ingrid Schjelderup och Maria "Kalle" Karlsson nĂ€tat. Petra Larsson (arkivbild) slog hörnan till 2-0.

Därmed fick LFC revansch från slutmatchen i höstas då Örebro vann med samma siffror, i den avslutande damallsvenska omgången.
 
LFC visade upp ett stabilt försvarsspel och även Örebro hade god organisation i sitt spel. Detta gjorde att det inte skapades speciellt många chanser i första halvlek.
 
I andra blev det dock mål och det var LFC som var starkast i slutskedet av matchen. Efter två byten, då Jessy Sharro kom in efter timmens spel (byte med Ida Brännström) och Jonna Andersson bytte av Maria Karlsson med dryga tio kvar, kom så till sist målen.
 
Jessy spelade snyggt fram Ingrid Schjelderup till 1-0, då hon skarvade ett fint inlägg från Tilda Heimersson, snett inåt bakåt till Ingrid som enkelt gjorde mål. 
 
Målet kom efter 83 min och i matchens slutminut ökade Maria "Kalle" Karlsson på till 2-0 efter att ha knoppat in Petra Larssons fina hörna.
 
Nästa helg blir det ny match, den gången mot Djurgården i Nyköping. Tyvärr får LFC spela en hel del utanför Linköping, då det egentligen inte finns några spelalternativ på hemmaplan för närvarande.
 
17 mars blir det retur mot Örebro på City Gross Arena i Norrköping och hemmamatchen i Supercupen mot Umeå IK den 21 mars spelas också i Norrköping, då på Nya Parken.
 
Hav tröst, Linköpingssupportrar!

Jörgen och "Kuno" om matchen

Träningsmatchen mot Örebro spelades på en mycket bra (uppvärmd) konstgräsplan i ett behagligt vinterväder. Matchen slutade 2-0 efter 0-0 i paus.

Matchen startas stabilt av oss utan att vi skapar så väldigt mycket. Oftast fastnar vi med det sista avgörande passet i motståndarens backlinje. Vårt försvarsspel fungerar bra totalt sätt i första halvlek. Den farlighet Örebro håller på att skapa via ett längre djupledspass, plockas bort av Sofia som snabbt kommer ut långt ut från straffområdet.

I andra halvlek spelar vi bättre, men trots detta är det Örebro som skapar matchens bästa chans via ett friläge som Sofia räddar bra. Ju längre matchen går, desto bättre börjar vårt offensiva kombinationsspel fungera.

Båda ytterbackarna tar offensiva initiativ vilket gör att vi skapar ett större tryck mot motståndarna. I 83:e minuten gör vi så 1-0 i matchens snyggaste anfall. Tilda Heimersson hittar ett perfekt instick till en djupledslöpande Jessy Sharro som i sin tur spelar snett inåt bakåt där Ingrid Shjelderup kommer och placerar in bollen.

2-0 kommer så i matchens sista ordinarie minut. Jonna Andersson jobbar till sig en hörna som slås av Petra Larsson. Hörnan är perfekt slagen och Maria ”Kalle” Karlsson kommer hög och nickar distinkt in slutresultatet.

Som helhet en stabilt genomförd match med ett aggressivt och starkt försvarsspel. Det fanns även goda intentioner i vårt anfallsspel, även om vi hade kunnat skapa fler målchanser.

// Jörgen & "Kuno"

2010-03-07 19:00

Skrivet av: Webredaktionen