Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt

Backar

Mittfältare

Forwards

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   DIF
1  1
(0-1)

Varningar, LFC:
Varningar, DIF:
Publik: 0
Domare:

0-1 Onome Ebi (46) str
1-1 Josefine Öqvist (75)

Jossan 2010
Foto: Filip Oskarsson

Jossan mÄlskytt i comebacken

Josefine Öqvist var tillbaka i LFC-tröjan nĂ€r laget mötte DjurgĂ„rden pĂ„ söndagen. Och det med besked. "Jossan" gjorde nĂ€mligen det mĂ„l som faststĂ€llde slutresultatet till 1-1. (Uppdaterad)

Efter över ett års frånvaro från matchspel gjorde Josefine Öqvist comeback när LFC mötte allsvenska kollegan Djurgården i Nyköping. Och det blev en minst sagt lyckad comeback för "Jossan" som spelade hela den andra halvleken.

Med en kvart minuter kvar av matchen dundrade hon upp bollen i nättaket bakom en chanslös Djurgårdsmålvakt och fastställde samtidigt slutresultatet till 1-1.

"Kuno" skriver om matchen:

Vi startade matchen klart bäst och vaskade fram några bra chanser första 15-20 minuterna, framförallt via en pigg och initiativrik Linda Sällström. Allt eftersom halvleken gick lyckades Djurgården pressa och stressa oss till ett sämre passningsspel och vårt offensiva spel blev inte särskilt bra i andra delen av första halvlek.

På övertid i första halvlek gavs så Djurgården en relativt billig straffspark efter en lätt kroppskontakt där Djurgårdens forward föll. Straffen slogs mycket säkert in och 0-1 i paus var ett faktum.

Inför andra halvlek bytte Nora Holstad-Berge, Ida Brännström och Josefine Öqvist in. Samtliga tre blev bra injektioner i spelet och "Jossan" var nära att göra mål i sin första bollkontakt efter knappa halvminuten.

Ju längre halvleken gick desto större blev vårt spelövertag och i 76:e minuten kvitterade "Jossan" på ett mönsteranfall där många spelare var involverade. Till sist var det Tilda som passade till målet som "Jossan" gjorde på ett distinkt bra sätt!

Vi hade våra chanser att avgöra, men Djurgården krigade sig till 1-1.

Sammanfattningsvis visade vi en bra vilja och attityd till att avgöra och vinna matchen. Ju längre matchen led desto bättre blev vi, även om det rent spelmässigt inte var någon fullfjädrad insats. Djurgården visade prov på stort engagemang och energi och de kommer att kunna kriga sig till många poäng under året.

2010-03-14 15:15

Skrivet av: Webbredaktionen