Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt

Backar

Mittfältare

Forwards

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   KIF
1  1
(1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KIF:
Publik: 0
Domare:

1-0 Linda Sällström
1-1 Kim Ekebom
Linda Sällström trmatch vs KIF 2010
Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort i Norrköping

Försäsongens andra möte med KIF Örebro slutade 1-1 efter att Linda Sällström gett LFC ledningen i första halvlek och Kim Ekebom kvitterat för Örebro i den andra.

Matchen mot Örebro var en tät drabbning där LFC ägde första halvlek och Örebro var bättre under den andra halvan av matchen. 

LFC startade matchen bäst och tillät inte Örebro under första halvlek skapa någon het målchans och 1-0 kom helt rättvist genom Linda Sällström på en djupledsboll ifrån Maria "Mia" Karlsson. Då hade det spelats cirka 30 minuter.

Några fler mål i första halvlek blev det inte trots att LFC skapade några fina tillfällen till att utöka sin ledning. Positivt under första halvlek var den täta defensiven samt att både Linda Sällström som Josefine Öqvist visade att de kommer att bli jobbiga att möta för alla försvar i serien.

LFC gjorde några byten i pausen. Charlotte Rohlin, Faith Ikidi, ”Jossan” och Sofia Lundgren gick ut och ersattes av Ida Brännström, Maja Krantz, Maria ”16” Karlsson och Maria Cederholm. Bytena var bestämda innan matchen eftersom vi vill ha en så jämn belastning på spelarna som möjligt i dagsläget. Maria i målet fick mer att göra än Sofia men klarade det på ett bra sätt.

I andra halvlek tryckte KIF Örebro på mer och skapade en del frisparkar men inte så många klara målchanser. 1-1 kom efter en tilltrasslad situation efter just en frispark från kanten. I andra halvlek blir vi lite långa i laget och slarvar en del i vårt passningsspel samt lyckas inte utnyttja de bra möjligheter vi skapar.
Örebro är ett välorganiserat lag som jobbar hårt och aggressivt matchen igenom därför är det extra viktigt att det egna passningsspelet stämmer och man genom bra rörelse och kloka beslut inte ger dem möjlighet att komma in i matchen. Detta lyckades vi tyvärr inte fullt ut med.

Periodvis spelar vi riktigt bra och det märks att det börjar lossna för en del av spelarna. Att vi ändå inte är riktigt nöjda tyder på att vi känner att vi har ”en växel ytterligare att lägga i” och detta är mycket positivt inför kommande matcher.

Med vänlig hälsning

Peter ”Kuno” Johansson/Jörgen Petersson
Linköpings Fotboll Club

2010-03-17 23:00

Skrivet av: Peter Johansson