Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
108 112 113 120

Forwards
122 118

Ersättare
26 105 109 119
25 114 116

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
ARS   LFC
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, ARS: 1
Varningar, LFC: 2
Publik: 0
Domare: Cristina Dorcioman

Första halvlek
16:e minuten 1-0 Linda Sällström

Andra halvlek
66:e minuten 1-1 Ellen White
Arsenal-LFC Champions League 12
Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort i första kvartsfinalen

Linköpings FC fick med sig ett oavgjort resultat frÄn den första kvartsfinalen i Champions League. Tack vare hÄrt jobb och bra anfallsspel i första halvlek har LFC bra utgÄngslÀge inför den andra matchen.

Linköpings FC spelade sin första tävlingsmatch för säsongen när laget åkte till London för den första matchen av två i kvartsfinalen i Champions League. På andra sidan mittlinjen stod hemmastarka Arsenal. Hemmalaget öppnade matchen piggt och fick tidigt ner bollen djupt på Linköpings planhalva men LFC stod för ett bra försvarsspel redan från start. Efter fyra minuter kom Linköpings första målchans i matchen när Louise Fors avslutade på volley efter ett vackert anfall av LFC. Linköping stod upp väldigt bra mot det Arsenals fysiska spel och kunde på så sätt skapa chanser framåt. Efter nio minuter var Linda Sällström framme men Emma Bryne i Arsenals mål kom först in i situationen.

Linköping visade allt mer i inledningen av den första halvleken och var det lag som öppnade matchen bäst. Efter en kvart kom också matchens första mål och det var ett mål av den högre skolan. Linda Sällström fick en fin passning från Louise Fors, satte fart och avslutade sedan distinkt i det bortre krysset. Minuten efter ledningsmålet fick nyförvärvet Kathryn Gill ett jättebra läge i men återigen stod Emma Bryne i vägen för Linköping. Arsenal fick igång sitt anfallsspel under den andra halvan av första halvlek och satte stundtals stor press på LFC som dock jobbade sig tillbaka och tog över handlingarna i matchen ännu en gång. Med tio minuter kvar av första halvlek fick Kathryn Gill ännu ett bra läge att utöka Linköpings ledning men återigen stod Emma Bryne i vägen. Den första halvleken slutade 0-1 till LFC, ett mycket rättvist resultat sett till matchbilden.

I den andra halvleken var det Arsenal som tog över matchbilden mer och mer. De satte in en hård press på LFC som fick svårare att skapa målchanser. Hemmalaget flyttade upp alltmer folk i sina anfall vilket gjorde att Linköpings försvarsspelare fick jobba stenhårt för att plocka undan bollen från Arsenals offensiva spelare. Då och då stack LFC upp i farliga kontringar men utan att få in bollen. Efter halva andra halvlek kom tillslut kvitteringen från när Ellen White drog skott som letade sig in i det bortre krysset, ett mål som påminde rätt mycket om Linda Sällströms mål i den första halvleken.

Arsenal fortsatte sedan att pressa LFC som stred hårt för att reda ut situationerna i straffområdet. Den andra halvleken bjöd också på stenhård kamp från båda lagen och det märktes klart och tydligt att det var en väldigt viktig match. Linköping blev trötta mot slutet samtidigt som Arsenal fortsatte att pumpa på, men LFC höll ut hela matchtiden och fick med sig ett bra oavgjort resultat från den första kvartsfinalen.

2011-03-17 19:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson