Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
108 112 113 120

Forwards
122 118

Ersättare
126 105 109 116
119 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
114
Matchfakta
LFC   ARS
2  2
(1-1, 1-1)

Varningar, LFC:
Varningar, ARS: 1
Publik: 1921
Domare: Esther Staubli

Första halvlek
16:e 1-0 Linda Sällström
40:e 1-1 Rachel Yankey

Andra halvlek
45:e Byte LFC Ut: Louise Fors, In: Kosovare Asllani
57:e 2-1 Kosovare Asllani
65:e Byte AFC Ut: Danielle Carter, In: Julie Fleeting
79:e 2-2 Katie Chapman
80:e Byte AFC Ut: Jordan Nobbs, In: Ciara Grant
87:e Byte LFC Ut: Maja Krantz, In: Jonna Andersson
93:e Byte AFC Ut: Ellen White, In: Laura Coombs
Arsenal jublar pÄ Kopparvallen
Foto: Filip Oskarsson

LFC utslaget ur Champions League

Trots en bra match frÄn Linköpings FC och ett oavgjort resultat pÄ matchtavlan gick inte LFC vidare frÄn kvartsfinalen mot Arsenal. 2-2 slutade matchen och Arsenal gick vidare pÄ grund av fler mÄl gjorda pÄ bortaplan.

Det var dags för returmatch i kvartsfinalen i Champions League när Linköpings FC tog emot Arsenal FC på Kopparvallen i Åtvidaberg under onsdagskvällen. Den första matchen slutade 1-1 och det var därmed ett jämnt utgångsläge inför matchen. Arsenal startade matchen bäst och satte Linköping under hård press direkt från start i den första halvleken. Linköping stretade emot och det blev aldrig riktigt farligt när Arsenal anföll. Linköpings målchanser kom mestadels till genom kontringar där Linda Sällström var ett ständigt hot med sin snabbhet.

Det var just Linda Sällström som gav LFC ledningen när hon fick bollen på Arsenals planhalva, drev bollen in i straffområdet och rullade in den bakom Emma Bryne i Arsenals mål och vid den tidpunkten var Linköping i semifinal. Arsenal försökte komma tillbaka i matchen målmässigt men Linköpings försvar var väldigt bra och höll ifrån när Arsenal hotade framåt. Arsenal hade mest boll men hade svårt att skapa riktigt farliga chanser mot LFC som genom sitt goda försvarsspel kunde starta vassa kontringar framåt men där stod Emma Bryne i vägen för Linköping. Med sex minuter kvar av första halvleken kom tillslut kvitteringen när Rachel Yankey drog på ett hårt skott i Linköpings straffområde, ett skott som letade sig in bakom Sofia Lundgren. Det var också ställningen i matchen när halvtidssignalen gick.

Linköping gjorde ett byte direkt i den andra halvleken när Louise Fors ersattes av Kosovare Asllani som direkt kom in i matchen och skapade chanser med sin snabbhet. Arsenal fortsatte med sitt offensiva spel men LFC försvarsspel var väldigt tätt även i den andra halvleken. Tio minuter in i den andra halvleken tog LFC återigen ledningen när just Kosovare Asllani satte fart på högerkanten och sköt bollen via Arsenals målvakt Emma Bryne in i mål och LFC var återigen i ledningen. Arsenal flyttade upp spelet och fyllde på med mer folk i anfallen men antalet spelare till trots, LFC stod pall för forceringen från gästerna.

Det såg stundtals lugnt och tryggt ut för LFC trots det stora bollinnehavet för Arsenal och publiken började vädra avancemang. Men med tio minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Arsenal när Katie Chapman fick en kalasträff på volley, ett skott som gick in i det bortre hörnet bakom Sofia Lundgren. LFC krigade på och satsade allt framåt i slutet och det var nära med en minut efter Arsenals kvittering när Charlotte Rohlin fick fritt läge efter en hörna men en Arsenal spelare räddare på mållinjen. LFC lyfte upp spelet och krigade på framåt men de riktigt farliga chanserna dök inte upp. Arsenal bevakade sin ledning och det gjorde det med bravur. Matchen fick inga fler mål utan slutade 2-2 vilket innebar att Arsenal tog klivet vidare till semifinal på grund av fler mål på bortaplan.

2011-03-23 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson