Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt

Backar

Mittfältare

Forwards

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   TFF
1  4
(0-1, 1-3)

Varningar, LFC:
Varningar, TFF:
Publik: 0
Domare: N/A

LFC-Tyresö FörsÀsong 2011 Kathryn Kate Gill
Foto: Filip Oskarsson

Förlust med 1-4 mot Tyresö

Linköpings FC förlorade den sista trĂ€ningsmatchen innan Algarve Cup mot Tyresö FF med 1-4 pĂ„ Kopparvallen i Åtvidaberg. Linköpings fina spel frĂ„n tidigare matcher lyste med sin frĂ„nvaro i eftermiddagens match.

Linköping FC ställdes mot hårdsatsande Tyresö FF i den sista träningsmatchen innan landslagsuppehållet och sedermera Champions League kvartsfinalerna mot Arsenal. LFC kom till matchen med två raka segrar i ryggen och inledde densamma bäst. Hemmalaget skrapade fram ett par vassa lägen tidigt i matchen. Bland annat fick nyförvärvet Kathryn Gill ett friläge men chansen rann ut i sanden. Efter tjugo minuter tog dock Tyresö över matchen.

- Vi börjar matchen bäst och vi har ett par farliga lägen bland annat ett skott i ribban och friläget för Kate. Vi spelar okej i 20 minuter men sen ser vi bara sega ut efter det. Man kan säga att vi är lite väl flickaktiga i allt vi gör och vi blir tveksamma i situationerna, sa Jörgen Peterson efter matchen.

Tyresö kunde sedan ta ledningen i matchen när förre LFC spelaren Josefine Öqvist stötte in ett avslut från nära håll. LFC bjöd på allt för mycket och gav bort målchanser till gästande Tyresö, som gick till halvtidsvila med en uddamålsledning.

I den andra halvleken fortsatte Tyresö sin målproduktion och utökade sin ledning efter en nickduell där bollen gick in vid bortre stolpen efter tveksamt försvarsspel från Linköpings FC. Tyresö utökade ännu en gång med en omställning och ett pass snett in bakåt i straffområdet.

LFC kunde sedan reducera till 1-3 när Jonna Andersson spelade fram Tilda Heimersson på ett vackert sätt. Tyresö kunde sedan fastställa slutresultatet till 1-4 efter ett skott från tjugo meter som letade sig in via marken.
 

 Jonna Andersson var en de bättre i ett för dagen blekt LFC.

- Tyresö är bättre än oss i matchen. Den erfarenheten som de har visas väldigt tydligt i matchen, när vi bjuder på chanser som är de för bra för att inte utnyttja dessa.

Sen har vi haft två matcher där spelet har varit bättre och bättre. Man vill alltid ha bra svar på försäsongen men ibland får man även negativa svar men även det är svar... Vi är otroligt bra förberedda fysiskt sett och har ett spel som är anpassat för att spela ett snabbt passningsspel. Men om vi börjar fuska i spelet så blir det så här och idag tog vi inte jobbet som krävdes i matchen.

2011-02-19 20:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson