Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 111 116

Mittfältare
109 106 119 112 25

Forwards
118

Ersättare
102 105 108 114
115 120 122

Spelade ej/ skadade/sjuka
124 113
Matchfakta
AIK   LFC
0  4
(0-1, 0-3)

Varningar, AIK:
Varningar, LFC:
Publik: 121
Domare: Laura Rapp

Första halvlek
11 min 0-1 Linda Sällström

Andra halvlek
57 min 0-2 Linda Sällström
60 min 0-3 Ida Brännström
60 min Byte LFC Ut Mariann Gajhede, In Louise Fors
60 min Byte LFC Ut Ida Brännström, In Kosovare Asllani
68 min Byte LFC Ut Linda Sällström, In Kathryn Gill
74 min 0-4 Kosovare Asllani
AIK-LFC 2011-04-28 Linda Sällström
Foto: Filip Oskarsson

Stabil seger mot AIK i Svenska Cupen

Linköpings FC tog sig vidare till den fjärde omgången i Svenska Cupen genom att besegra AIK med 0-4 under torsdagskvällen. Linda Sällström har åter hittat målet och stod för två mål mot AIK.

Linköpings FC ställdes mot AIK i den tredje omgången av Svenska Cupen på Skytteholms IP under torsdagskvällen. Till matchen valde Linköping att göra sex förändringar jämfört med startelvan mot Djurgården i tisdags. Ida Brännström, Lisa Klinga, Jonna Andersson, Mariann Gajhede, Elin Borg och Maja Krantz klev in i startelvan och fick chansen att visa upp sig med mycket speltid.

Linköping fick en perfekt start på matchen när de tog ledningen redan efter elva minuter när Linda Sällström gav LFC ledningen. Linköping hade sedan det mesta av spelet i den första halvleken. Dock ska det nämnas att AIK stod upp på ett bra sätt och gav LFC lite problem stundtals. Linköping gick till halvtidsvila med en uddamålsledning.

I den andra halvleken stod LFC för ännu ett tidigt mål när Linda Sällström blev tvåmålsskytt efter tretton minuter av den andra halvleken. Sju minuter senare utökad LFC ledningen när Ida Brännström gjorde Linköpings tredje mål för kvällen. Linköping passade sedan på att göra två byten direkt efter målet, då Louise Fors och Kosovare Asllani kom in på planen och ersatte Ida Brännström och Marian Gajhede. Ett par minuter senare byte LFC ut Linda Sällström och satte in Kathryn Gill. Med en kvart kvar av matchen gjorde Linköping sitt fjärde mål genom Kosovare Asllani som således bara behövde fjorton minuter på sig innan hon nätade.  Linköping hade sedan ytterligare ett par heta chanser men utan att sätta dit bollen i nät. Men en stabil seger gjorde att LFC tog sig vidare till den fjärde omgången av Svenska Cupen.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Vi började ganska bra i första halvleken. Men sen tycker jag första halvleken var lite av ett sömnpiller och vi skapade inte så mycket chanser. Men i andra halvlek spelar vi riktigt bra stundtals och vi får igång vårt snabba passningsspel. Det känns som att vi är på väg in igen med just det snabba passningsspelet och kombinationsspelet.

- Vi fick ett bättre offensivt spel i den andra halvleken och jag tycker att segern var lite i underkant. Vi kunde ha gjort tre, fyra mål till då vi hade flera bra chanser och ett par rena frilägen.

2011-04-28 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson