Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
109 111 107 115

Mittfältare
112 106 105 108 120

Forwards
118

Ersättare
114 116 119
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
122
Matchfakta
LFC   MFF
2  1
(0-1, 2-0)

Varningar, LFC:
Varningar, MFF:
Publik: 1237
Domare: Paula Thörn

Första halvlek
44:e min 0-1 Manon Mellis

Andra halvlek
49:e min 1-1 Linda Sällström
73:e min 2-1 Linda Sällström (Asllani)
80:e min Byte Ldb Ut Elin Rubensson, In Emma Wilhelmsson
82:e min Byte Ldb Ut Annika Elina Kukkonen, In Elena Sadiku
83:e min Byte LFC Ut Petra Larsson, In Ida Brännström
91:a min Byte LFC Ut Louise Fors, In Jonna Andersson
Malmö 20110720 cupen Kosovare Kosse Asllani Linda
Foto: Filip Oskarsson

Uddamålsseger inför storpublik

Linköpings FC vann mot Ldb FC Malmö under onsdagskvällen med 2-1 inför över 1200 åskådare på Folkungavallen. Linköping var det bättre laget och stor matchvinnare blev Linda Sällström gjorde bägge målen för hemmalaget.

Efter sex veckors uppehåll var det åter igen dags för fotboll på Folkungavallen när Linköpings FC och Ldb Malmö FC ställdes mot varandra i Svenska Cupens kvartsfinal. Innan matchen hyllades fem av de svenska bronshjältinnorna från VM med varsin blombukett. När matchen väl startade var det en riktigt bra och underhållande match som den månghövdade publiken bjöds på. Chanserna avlöpte varandra och det var riktigt bra fotboll som presterades på Folkungavallens fina gräsmatta.

Matchens inledning var jämn och de båda lagen inledde med att känna på varandra innan det tog fart ordentligt. Till en början bestod målchanserna mest av halvchanser och de båda lagen stod för en stabil och solid defensiv. Men efter en halvtimme mynnade det ut i en offensiv fotboll där publiken bjöds på den ena efter den andra chansen. Den första riktigt heta målchansen kom när Malmös giftiga holländska Manon Mellis kom i ett friläge mot Sofia Lundgren. Den situationen vanns utav Linköpings suveräna målvakt Lundgren. Minuten efter Mellis friläge fick Linda Sällström öppet mål från fyra meter men avslutet från Sällström gick över ribban och bollen landade bakom målet.

Linköping fortsatte att skapa chanser och föga förvånande var det Linda Sällström som ständigt hotade Malmös backlinje. Med sex minuter kvar av första halvlek var hon återigen framme men Malmös målvakt Helgadottir räddade skottet. Returen studsade sedan ut till Linköpings Kosovare Asllani som från distans sköt ett skott som gick strax utanför den vänstra stolpen. Det såg länge ut att bli en mållös första halvlek, men med en minut kvar kom Manon Mellis återigen i ett friläge och den gången gjorde hon inget misstag och bollen satt säkert intill stolpen. Malmö gick således till halvtidsvila med en uddamålsledning.

Den andra halvleken rivstartade med flera bra chanser från båda håll och efter fyra minuter kvitterade Linköping. Målet föregicks av en nickduell i straffområdet där bollen tillslut hamnade hos Linda Sällström, som med ett säkert avslut utjämnade ställningen. Ett par minuter efter målet uppstod en märklig situation där Malmös målvakt Helgadottir hindrade ett friläge för Sällström genom att ta bollen med händerna utanför straffområdet, med ett gult kort och frispark för Linköping som följd. Louise Fors klev fram till bollen och levererade ett stenhårt skott varpå Helgadottir gjorde en reflexräddning av den högre skolan. Sofia Lundgren gjorde sedan en kanonräddning minuten efter när Manon Mellis stod för ett bra avslut, det var med andra ord två riktigt bra målvakter som stod för bra prestationer i matchen.

Den intensiva inledningen av andra halvlek följdes sedan av ett gäng halvchanser från de båda lagen dock utan att spelkvalitén sjönk. Linköping kändes hetare och skapade fler chanser än Malmö. Med kvarten kvar tog Linköping ledningen efter att Kosovare Asllani levererat en passning som Linda Sällström styrde in bakom Helgadottir, ett mycket vackert mål från hemmalaget. Malmö försökte åstadkomma något framåt men LFC spelade bra defensivt och lyckades hålla undan hela vägen. Linköping vann med uddamålet och är vidare till semifinal i Svenska Cupen där Kopparberg/Göteborgs FC står för motståndet.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

– Det var en bra fotbollsmatch med väldigt mycket chanser åt båda håll där jag tycker att vi är bättre än dem. Första halvleken är jämn men i andra halvlek är vi bättre och framförallt håller vi oss till det sätt som vi har sagt att vi ska spela på för att kunna hota dem. Vi skapade mycket chanser mot ett försvarsstarkt lag och det tycker jag är bra.

– Nyckeln till seger ligger i att vi orkar fullfölja det vi har bestämt innan, för oftast vet man precis hur man ska försvara och hur man ska anfalla men det är inte alltid man får ihop det men det fick vi idag till stora delar.

– Spelarna tycker att det är roligt att spela inför mycket folk och framförallt när folket följer med i matchen och verkligen är med när det händer saker, det är jättekul.

2011-07-20 22:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson