Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 111 107 116

Mittfältare
109 106 112 108

Forwards
105 118

Ersättare
102 119 114 121
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113 120
Matchfakta
KG   LFC
1  0
(1-0, 0-0)

Varningar, KG:
Varningar, LFC: Lisa Klinga
Publik: 418
Domare: Sara Persson

Mål:
1-0 Johanna Almgren (41)
Jessica Samuelsson 2011 Göteborg-LFC Svenska Cupe
Foto: Filip Oskarsson

LFC ute ur cupen

Göteborg vinner pÄ en blöt Valhallaplan med 1-0 (1-0). Johanna Almgren segerskytt i 41:a min. Göteborg tar alltsÄ den ena finalplastsen i Svenska Cupen 2011. LFC fÄr söka revansch pÄ tisdag dÄ man möts igen pÄ samma plats - direktsÀnt i TV4 Sport.

Linköping spelade semifinal i Svenska Cupen under lördagen mot Kopparberg/Göteborgs FC på Valhalla IP. Regnet öste ner och det var svåra förhållanden för de båda lagen. Göteborg inledde matchen bäst och skapade ett par chanser som var riktigt farliga där Sofia Lundgren tvingades göra ett par kanonräddningar. LHC i sin tur hade ett friläge där Kosovare Asllani kom genom men Göteborgs målvakt Kristin Hammarström räddade.

Göteborg var det bättre laget första halvtimmen men sen kom LFC upp i nivå och matchen jämnades ut. Göteborg var dock det laget som tog ledningen i matchen när Johanna Almgren spräckte nollan med fyra minuter kvar av halvleken. LFC drabbades av ett avbräck i matchen när Mariann Gajhede Knudsen fick lämna matchen med ett befarat nyckelbensbrott.

I den andra halvleken blev LFC bättre och började skapa fler och fler chanser. Linda Sällström kom fri mot Kristian Hammarström men även hon missade ett gyllene läge att göra för mål för Linköping. I slutskedet av matchen hade Maja Krantz ett skott i ribban som var nära att gå in. Göteborg vann matchen med 1-0 och är därmed klara för final i Svenska Cupen.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Första halvlek är Göteborg rätt bättre än oss och Sofia får göra ett par bra räddningar. Samtidigt så har vi ett läge där Kosse är fri men deras målvakt räddar. Sen gör de 1-0 ur misstänkt offsideposition genom Johanna Almgren.

– I andra halvlek är vi mycket bättre. Vi gör ett par byten i paus som höjer oss och vi börjar spela bättre. Linda Sällström kommer fri men bränner det läget och Maja skjuter i ribban i slutet av matchen.

– Vi skapar inte så många chanser i matchen men då gäller det att förvalta de chanser man får och vi har inte riktigt skickligheten att utnyttja dem.

2011-08-27 16:58

Skrivet av: Webbredaktionen