Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
112 111 107 115

Mittfältare
118 120 105 108 25

Forwards
122

Ersättare
114 116 119 124

Spelade ej/ skadade/sjuka
102 106 109 113
121
Matchfakta
LFC   PIF
1  1
(1-0, 0-1)

Varningar, LFC:
Varningar, PIF:
Publik: 442
Domare: Sara Persson

Första halvlek
25.28 1-0 Linda Sällström (Kathryn Gill)

Andra halvlek
60.17 Byte PIF Ut Fiona O'Sullivan, In Elin Bergkvist
67.05 Byte LFC Ut Jonna Andersson In Josefin Alfsson
72.35 Byte PIF Ut Erika Karlsson In Erika Nilsson-Waara
72.35 Byte PIF Ut Camilla Johansson In Emelie Lövgren
84.16 1-1 Självmål LFC
84.47 Byte LFC Ut Kathryn Gill In Ida Brännström
Louise Fors LFC-Piteå 2011
Foto: Filip Oskarsson

En poäng till LFC i premiären

Linköpings FC fick nöja sig med en poäng i premiären mot nykomlingen Piteå efter en sen kvittering från gästerna. LFC var det bättre laget men lyckades inte stänga till matchen i slutet.

Det var dags för seriepremiär i Damallsvenskan på onsdagskvällen då Linköpings FC ställdes mot nykomlingarna Piteå på Kopparvallen i Åtvidaberg. Gästerna Piteå kom ut starkt i början på matchen och skapade matchens första målchans efter två minuter men Sofia Lundgren räddade bollen och fick en bra start på matchen.

Linköping fick en dubbelhörna som blev resultatlös och Piteå kunde fortsätta spela sitt vägvinnande spel och kunde sätta Linköping under press. Efter tio minuter började LFC komma in i matchen och Piteå fick svårare att hänga med när LFC stod för fina kombinationer i anfallsspelet. En av dessa kombinationer slutade med en farlig nickchans från Kathryn Gill men Piteås målvakt Stephanie Labbe räddade nicken från Gill. Tio minuter senare fick LFC igång ännu en fin kombination och den här gången blev utdelningen bättre. Kathryn Gill hittade fram till Linda Sällström som chippade in bollen och Linköpings ledning var ett faktum.

Fyra minuter efter Linköpings ledningsmål fick Piteå en jättebra möjlighet efter en hörna när Fiona O’Sullivan sköt ett närskott men bollen gick över Sofia Lundgrens ribba. Ytterligare fyra minuter senare fick Piteå första halvleks farligaste målchans när O’Sullivan kom fri med Sofia Lundgren som räddade skottet med en enhandsräddning varpå bollen gick ut till hörna. Linköping fick den sista chansen i första halvleken när Ingrid Schjelderup fick på ett bra skott i bra läge men bollen stack utanför Piteås målbur.

Linköping öppnade andra halvlek bäst och hade ett skott i ribban signerat Linda Sällström redan efter en halvminut. Linköping var det bättre laget i alla moment men Piteå spelade ett bra försvarsspel och stod emot när Linköping gick framåt. En kvart in i andra halvlek fick Linköping ännu ett bra läge när Jonna Andersson fick stå i fritt läge och skjuta men Stephanie Labbe gjorde en utmärkt räddning och tippade bollen över ribban till en hörna.

Linköping hade ett stort bollinnehav och kontrollerade matchen under stora delar av den andra halvleken. Piteå försökte komma upp i banan och blev mer desperata i sitt spel i jakten på en poäng i premiären men Linköpings försvarsspel var gediget och hindrade Piteå från att komma till farliga lägen.

Med tio minuter kvar av den andra halvleken fick Kosovare Asllani ett bra läge men återigen stod Labbe i Piteås mål pall för ett skott från LFC. Linköping spelade stabilt och det såg ut som att alla tre poäng skulle hamna hos hemmalaget. Men med sex minuter kvar kom en Piteå spelare runt på kanten och slog ett inlägg som Linköpings Nora Holstad-Berge styrde in i eget mål. Det blev också det sista målet i matchen och de båda lagen fick nöja sig med varsitt poäng i premiären.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
‚Äď Det √§r on√∂digt givetvis. Pite√• √§r b√§ttre √§n oss f√∂rsta √•tta, tio minuterna och sen arbetar vi oss in i matchen och vi g√∂r ett fantastiskt snyggt ledningsm√•l. Sen √§r det bara vi i den andra halvleken, vi har ett fril√§ge redan efter en halvminut och ska g√∂ra 2-0 p√• den.

‚Äď Vi jobbar inte klart tv√• situationer och den ena situationen blir det ett inl√§gg och det blir ett sj√§lvm√•l s√• det √§r klart att det k√§nns on√∂digt.

‚Äď Vi g√∂r ett j√§ttefint m√•l och det √§r fantastiskt fin kombination p√• m√•let och vi har ett bra anfallsspel d√§r vi kommer f√∂rbi och skapar chanser men vi √§r inte tillr√§ckligt heta i straffomr√•det.

2011-04-13 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson