Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
114 111 107 115

Mittfältare
118 112 105 108 120

Forwards
122

Ersättare
109 116 119 124
25

Spelade ej/ skadade/sjuka
102 106 113
121
Matchfakta
JBK   LFC
1  2
(0-0, 1-2)

Varningar, JBK: 1
Varningar, LFC: 0
Publik: 227
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
69.44 Byte LFC Ut Kathryn Gill, In Lisa Klinga
70.20 Byte JBK Ut Malin Fors In Elin Carlsson
74.59 0-1 Linda Sällström
77.47 Byte JBK Ut Elin Sandgren In Kajsa Tornfalk
87.50 0-2 Kosovare Asllani (Linda Sällström)
92.11 1-2 Rebecca Angus (Friodlina Rolfö)
Linda SÀllström Jitex - LFC 2011
Foto: Filip Oskarsson

Seger borta mot Jitex

Linköpings FC tog sÀsongens första seger nÀr Jitex BK besegrades med 1-2 pÄ Valhalla IP. Matchen stod lÀnge 0-0 men med en kvart kvar sprÀckte LFC nollan genom Linda SÀllström vilket gav LFC möjligheten att vinna.

Linköpings FC åkte ner till Göteborg på söndagen för bortamatch mot Jitex BK på Valhalla IP i den andra omgången av Damallsvenskan. I startelvan gjorde LFC en förändring från premiärmatchen då Josefine Alfsson klev in i startelvan och Jonna Andersson blev förpassad till avbytarbänken.

Matchen började trevande från de båda lagen och det var ett ställningskrig utan några målchanser den första kvarten av första halvlek. Efter sexton minuter fick Linköping sin första målchans för matchen när Petra Larsson sköt från distans men skottet gick utanför Jitexs målbur. Tio minuter senare fick Jitex sin första målchans när Kristine Lindblom sköt utanför Sofia Lundgrens målbur. Tio minuter senare kom matchens första skott på mål när Sofia Skoog i Jitex sköt ett skott som Sofia Lundgren räddade.

Linköping försökte skapa chanser och under första halvlekens fem minuter skapade LFC två bra målchanser när Linda Sällström respektive Kathryn Gill sköt varsitt skott som letade sig utanför målburen på Valhalla IP. Den första halvleken slutade oavgjort och det var svårt att sia om matchens utgång.

Den andra halvleken var även den en trevande tillställning till en början. Jitexs Rebecca Angus fick andra halvlekens första målchans när hon sköt ett närskott efter tre minuter som Sofia Lundgren räddade återigen. Annars var målchanserna lätträknade och det blev aldrig riktigt farligt när något av de båda lagen var framme och skapade chanser. Efter att halva andra halvleken hade spelats valde Linköping att göra sitt första byte när Kathryn Gill gick ut och ersattes av Lisa Klinga som kom in och tillförde energi till Linköping.

Fem minuter efter bytet fick Linköpings Linda Sällström ett bra läge och då kom matchens första mål vilket innebar att det var fjärde tävlingsmatchen i rad som Linda Sällström gjorde mål. Målet gav ännu mer energi till Linköping och tolv minuter efter ledningsmålet utökade Kosovare Asllani Linköpings ledning till 0-2 på Valhalla IP. Jitex jagade och försökte komma ikapp Linköping och på tilläggstid reducerade Rebecca Angus och ställningen var således 1-2. Linköping höll ut och tog tre viktiga poäng i Göteborg.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

– Om man tittar på första halvlek så tycker jag att de har lite övertag och vi är inte jättebra. Vi justerade vårt sätt att spela lite i mitten av halvleken och det blev lite bättre. Vi pratade i andra halvlek om att vi var tvunget att vara modigare.

– I andra halvlek tycker jag att vi är bättre än dem. Sofia Lundgren gör en avgörande räddning för oss när ställningen är 0-0. Redan efter 30 sekunder i andra halvlek tycker jag att vi visar att vi är modigare i både försvarsspelet och anfallsspelet och det gör att vi får lite mer fart i vårt spel.

– Sofia har inte mycket att göra men gör två riktigt viktiga räddningar för oss. Mittbacksparet är bra, Lollo Fors gör återigen en bra match på mitten. ”Kosse” ser bättre och bättre ut för varje match och Linda fortsätter att göra mål framåt.

2011-04-17 17:10

Skrivet av: Gustaf Pettersson